Iată cum poți afla mai multe informații despre cineva: 7 trucuri psihologice care spun multe despre o persoană

A încerca să înțelegi pe cineva nu este ușor. Dacă întrebi o persoană ce crede, există întotdeauna șansa ca el să mintă sau să zică ceva ce prinde bine la public.

Psihologia învață că oamenii sunt persoane complexe. Deși nu există o modalitate rapidă și ușoară de a evalua adevăratul caracter și motivele unei persoane, există câteva sfaturi și trucuri care vă pot ajuta să înțelegeți un om mai bine. Persoanele din jurul tău îți oferă de fapt o mulțime de informații despre ei, fără măcar să-ți dai seama. Acestea se manifestă în diverse lucruri mărunte. Tot ce trebuie să facem este să îi urmărim cu atenție.

Iată 7 lucruri mici care vă pot spune multe despre o persoană:

1. Limbajul trupului lor

Cercetătorii estimează că limbajul corpului și indiciile nonverbale reprezintă peste 65% din toată comunicarea, de la postură la expresiile faciale până la gesturile mâinilor. Și pentru că oamenii fac adesea acest lucru în mod inconștient, limbajul corpului poate fi un instrument incredibil de puternic pentru înțelegerea personalității, relațiilor și sentimentelor cuiva. De exemplu, expresiile faciale, cum ar fi zâmbetul, indică fericire, sprâncenele încruntate indică confuzie, iar mușcatul buzelor indică faptul că persoana este îngrijorată, anxioasă sau stresată. Pumnii strânși indică furie sau frustrare, brațele încrucișate indică starea defensivă, iar agitația poate indica plictiseală, nerăbdare sau gândire profundă. Îmbunătățirea abilităților de comunicare non-verbală și a învăța cum să citești mai bine limbajul corpului cuiva te poate ajuta să înțelegi ce gândește persoana respectivă, chiar dacă nu rostește niciodată vreun cuvânt!

2. Modul în care se îmbracă

O altă modalitate grozavă de a învăța multe despre o persoană fără a vorbi măcar cu ea este să privești cum se îmbracă. De exemplu, cei care se îmbracă lejer sunt adesea oameni relaxați și degajați, care prețuiesc confortul în detrimentul stilului și nu le pasă prea mult să-i impresioneze pe alții. În timp ce cei cărora le place să poarte haine și modele strălucitoare sunt de obicei oameni creativi și artistici care doresc să se exprime prin simțul stilului lor. Imprimeul floral și rochiile transmit feminitate și rafinament, în timp ce îmbrăcămintea sport transmite încredere și fiabilitate, iar îmbrăcămintea de afaceri (cum ar fi costumele cu pantaloni, bluzele etc.) transmit seriozitate și asertivitate.

3. Modul în care tratează străinii

Scriitorul american Dave Barry a spus odată: „O persoană care este bună cu tine, dar nepoliticos cu chelnerul, nu este o persoană bună”. Într-adevăr, modul în care o persoană tratează străinii, în special pe cei cu statut social inferior, spune multe despre caracterul unei persoane. Când cineva este nepoliticos sau lipsit de respect față de un străin (de exemplu, un barman, chelner, vânzător), arată că este superficial. Această persoană este fermecătoare sau bună doar atunci când are ceva de luat de la cealaltă persoană. Această tehnică se numește „Regula ospătarului” și poate fi folosită pentru a evalua cât de grijuliu, grijuliu și empatic este o persoană cu adevărat.

4. Contactul vizual

Ori de câte ori vorbești cu o altă persoană, fii atent la ochii ei. Contactul vizual este un semn bun că îți acordă atenție și că sunt interesați de ceea ce ai de spus. Dar cei care întrerup frecvent contactul vizual se pot simți nervoși, incomod sau distrași. Oamenilor timizi le este, de asemenea, dificil să facă contact vizual pentru perioade lungi de timp, mai ales dacă o găsesc pe cealaltă persoană atractivă sau intimidantă. Pupilele dilatate indică atracție, clipirea rapidă sau excesivă indică suferință, iar ochii pe jumătate închiși indică faptul că cealaltă persoană poate fi amenințată sau suspicioasă față de tine.

5. Gustul lor pentru muzică

Pentru mulți dintre noi, gustul nostru pentru muzică este o parte integrantă a personalității noastre. Suntem atrași de anumite genuri și artiști cu care rezonăm la nivel emoțional și suntem conectați la muzica care ne ajută să ne înțelegem mai bine pe noi înșine. Prin urmare, nu este surprinzător că o privire asupra listei de redare a unei persoane vă poate spune deja atât de multe despre lumea lor interioară. De exemplu, cei care ascultă în principal jazz, soul tind să fie sensibili, poetici, pasionați și profunzi; iar oamenii care iubesc muzica acustică și populară sunt de obicei grijulii, calmi și cordiali; iar cei cărora le place muzica pop și dance sunt adesea optimiști, veseli, eliberați.

6. Teoria coșului de cumpărături

În cele din urmă, dar poate cel mai important, este „teoria căruciorului de cumpărături”. Pe scurt, teoria coșului de cumpărături spune că toți oamenii pot fi împărțiți în două categorii – cei care returnează căruciorul la magazin după ce au făcut toate achizițiile și cei care nu se întorc. Returnările coșului sunt simple și convenabile, dar nu sunt în întregime necesare. Nu există niciun beneficiu în returnarea căruciorului, așa că singurul motiv pentru care cineva îl returnează este pentru că o face din nimic mai mult decât decor, bunătate și curtoazie comună.

7. Conturile lor de social media

Profilul unei persoane și modul în care se prezintă online spune multe despre personalitatea, trăsăturile și interesele sale, precum și despre modul în care își dorește să fie văzută. Fotografiile pe care le postează sau le distribuie vă spun multe despre ceea ce le place (fie că se întâlnesc cu prietenii, mănâncă mâncare delicioasă sau se uită la filme).

La urma urmei, dacă știi ce cauți, poți învăța multe despre o persoană într-o perioadă scurtă de timp. Cunoașterea celuilalt te ajută să iei decizii mai bune cu privire la cine să ai încredere și de cine să stai departe. Aceste mici trucuri psihologice pot fi, de asemenea, utile atunci când te întâlnești, cand aplici pentru un loc de muncă și îți dorești să faci o primă impresie bună, așa că ține întotdeauna cont de aceste 7 lucruri mici.

Ce părere ai despre aceasta trucuri? Ce altceva ai mai adăuga?