Iată care sunt micile detalii, care trădează că porți o haină ieftină!

Atunci când cumperi o anumită piesă de îmbrăcăminte, atrage atenția la cele mai mărunte detalii, care ar putea să trădeze prețul ei scăzut sau calitatea corespunzătoare.

Ațele care atârnă 

Cum nu ar fi fost cusută o haină, dacă se văd ațele care atârnă din tivuri, acesta este primul indiciu, că este un lucru de calitate inferioară. Asociind acest lucru cu producția în masă, ne dăm seama că croitorul nu are timp nici măcar să acorde atenție și să încheie corespunzător coaserea produsului.

Nasturii – trădători

Se întâmplă uneori, că ne place modelul unei haine, însă ceva nu ne permite să o cumpărăm. Gândește-te, care ar fi motivul? De obicei, de vină sunt nasturii ieftini cu un decor prea aprins, care strică toată impresia. Dacă totuși ți-a plăcut mult un exemplar, încearcă să cumperi nasturi mai neutri și să îi înlocuiești. Posibil, astfel vei reuși să îi oferi o a doua șansă articolului procurat.

Materialele sintetice

Atunci când cumperi o haină mai ieftină din tricot, citește cu atenție eticheta. Dacă este aproape în întregime compusă din fibre sintetice, atunci cel mai probabil asta va fi văzut cu ochiul liber. Înafară de asta, nu te va servi prea mult timp. Prin urmare, este mai bine să optezi pentru lucruri puțin mai scumpe, sperând în schimb să obții o haină care te va bucura o perioadă mai îndelungată.

Peletele

Ghemulețele pufoase, care se formează pe suprafața țesăturii de la uzura constantă, trădează vechimea hainei și o transferă în categoria celor neîngrijite și ieftine.

 Aspectul lucios

Cu cât mai ieftin este un material, cu atât mai luminos el strălucește. Materialele cu o structură mai calitativă au o strălucire de nuanță mai calmă. Atunci când alegi articolele în magazin, atrage atenția la țesăturile cu textură mată.

Cusăturile

Înainte de a face o cumpărătură, privește atent la cusăturile hainei alese. S-ar părea, că nimeni nu atrage atenția la astfel de detalii neînsemnate. Însă anume aceste detalii sunt foarte ușor de observat, dacă te afli la o distanță mică de interlocutor. Atunci când cusăturile sunt realizate strâmb, aceasta din nou sugerează că obiectul a fost făcut în grabă, prin urmare nu este de o calitate înaltă.