Iată 10 Motive pentru care japonezele sunt suple și îmbătrânesc mai lent!

Japonia este o țară uimitoare! Dacă ai vizitat-o vreodată și ai cunoscut oamenii de acolo, probabil ți-ai pus întrebarea: De ce femeile japoneze sunt atât de suple și arată atât de tinere? Japonia are un număr record de locuitori centenari – peste 50.000 de persoane au peste 100 de ani. Dintre care 87% sunt femei!

Iată 10 motive pentru care femeile japoneze îmbătrânesc mai lent decât alții!

1.Ceaiul verde

Japonezii iubesc ceaiul verde. Matcha este o pudră delicată obținută prin măcinarea frunzelor de ceai verde. Acesta nu doar este gustos, dar și extrem de benefic pentru sănătate. Este plin de minerale, vitamine, aminoacizi și antioxidanți.

Pe lângă cele enumerate, Matcha luptă cu cancerul, stimulează metabolismul și arde grăsimile, detoxifiază natural corpul, luptă cu virozele și bacteriile.

2.Consumul alimentelor fermentate

Japonezii mănâncă destul de des alimente fermentate, cum ar fi chefirul, kombucha, varză murată, miso, tempeh și kimchi. În procesul de fermentare, bacteriile naturale se alimentează cu zahăr și amidon, creând acidul lactic.

Fermentarea păstrează substanețele nutritive naturale în alimente și creează fermenți sănătoși, vitaminele grupului B, acizi grași omega – 3 și diferite tulpini probiotice. Toate acestea stimulează funcția metabolică, ajută la slăbire și detoxifierea organismului.

3.Fructele de mare

Japonezii iubesc să mănânce fructe de mare în combinație cu orez sau fidea. Datorită faptului că țara este înconjurată de mare, peștele și crustaceele, cum ar fi tonul, somonul, macroul și creveții sunt extrem de populare în bucătăria tradițională japoneză.

Peștele este bogat în proteine de înaltă calitate, diverse substanțe nutritive și esențiale, acizi grași omega – 3 de care au mare nevoie creierul, inima și alte organe.

4.Japonezii mănâncă în porții mici

Porțiile mici fac parte din cultura japoneză. Aici oamenii preferă să mănânce din farfurii mai mici, astfel reușind să prevină supraalimentarea și consumul ridicat de calorii.

Obiceiurile ce țin de masă în Japonia includ:

-Farfuriile nu sunt pline.

-Porțiile sunt mici.

-Cel mai important – prospețimea produselor.

-Mâncarea ar trebui ornamentată, doar pentru a demonstra frumusețea naturală a alimentelor.

5.Mersul este un ritual!

În Japonia bărbații și femeile merg foarte mult pe jos. Mersul este un exercițiu foarte bun pentru o siluetă frumoasă. Acesta îmbunătățește sănătatea sistemului cardio- vascular, ridică dispoziția și ameliorează stresul.

6.Ei nu acceptă gustările

Ora mesei este un moment important pentru activizarea organismului, de aceea japonezii evită gustările dintre mese.

În Japonia nu se admite să faci altceva în timpul mesei, decât să mănânci. Fără televizor, fără lucru. Aici se mănâncă mai lent, oferind organismului timp pentru digestie. Bețișoarele sunt o modalitate excelentă de a limita aportul de calorii.

7.Ei gătesc sănătos

Bucătăria japoneză presupune utilizarea ingredientelor proaspete și sănătoase, dar și metode corecte de pregătire. Aici se gătește la abur, pe grill, mâncarea poate fi servită crudă, pentru a evita consumul excesiv de uleiuri. Aceste metode de preparere, de asemenea, permit păstrarea gustului și a substanțelor nutritive a alimentelor.

8.Japonezii practică arte marțiale

În Japonia sunt populare diferite tipuri de arte marțiale, și acestea sunt practicate activ nu doar de bărbați, dar și de femei. De fapt, stilurile japoneze de arte marțiale, cum ar fi Karate, Judo, Aikido și altele joacă rolul – cheie în îmbunătățirea nivelului de pregătire fizică și a stării de sănătate a organismului.

Aceste exerciții îmbunătățesc sistemul cardio – vascular și rezistența, ajută la constituirea puterii musculare și flexibilității.

9.Băile în izvoare termale

Băile în izvoarele termale reprezintă o practică obișnuită în Japonia care prelungește viața. Acestea au un efect medicinal și sunt extrem de benefice pentru sănătate, datorită temperaturii și a mineralelor ce se conțin în apă, cum ar fi magneziul, calciul, silice și niacină.

10.Deserturile sănătoase

Femeile japoneze mănâncă dulciuri mai rar, acesta fiind unul din secretele înfățișării pe care o au. În Japonia se consumă fructe proaspete după mâncare, și nu deserturi pline de zahăr.

Înafară de asta, dulciurile japoneze conțin mai puțină caramelă, făină și alte ingrediente calorice. Chiar și atunci când sunt servite deserturile ,,din Occident”, porțiile sunt mult mai mici.