George Bernard Shaw: 3 de „NU” care îți vor aduce fericirea

Fericirea este atunci când există armonie, când ești împăcat cu sine și cu tot ce se întâmplă în jur. În principiu, fericirea nu are nevoie de efort. Este suficient ca sufletul și corpul să fie în regulă. Și dacă cu organismul e clar, dacă e sănătos, totul e bine, cu sufletul este un pic mai complicat.

George Bernard Shaw știe cum poate fi obținutul echilibrul spiritual:

„Cel mai important este să facem ordine în suflet. Respectăm trei de „nu”: nu ne plângem, nu acuzăm, nu ne justificăm.”

Nu trebuie să-ți plângi soarta

Noi decidem pe cine vrem să avem aproape, noi alegem locul de muncă și tot noi îl putem schimba dacă nu ne place, noi facem alegeri și luăm decizii pe parcursul întregii vieți, prin urmare, viața depinde de noi.

Cu excepția stării de sănătate, aproape toți oamenii se nasc cu posibilități egale. Unii vor zice că sunt dintre cei care se nasc bogați, în timp ce cei săraci nu au aceleași condiții pentru a învăța, a-și dezvolta capacitățile.

Este suficient să citești biografiile celor mai bogați oameni ai lumii, din diferite timpuri și vei vedea că o mare parte dintre ei nu s-au născut bogați. Nu ai bani pentru facultate? Învață singur, sunt atâtea posibilități acum, în epoca internetului…

Nu-i acuza pe alții de propriile probleme

Acuză-te pe tine și vei putea să-ți repari greșeala și să schimbi situația. Dacă vei căuta vinovații în jur, vei pierde o viață întreagă bătând pasul pe loc.

Nu te justifica pentru acțiunile tale, mai ales dacă ești sigur că sunt corecte

Nimeni nu are dreptul să te judece, dacă nu ne referim la cadrul legal, bineînțeles. Dacă ești sigur că mergi pe calea corectă, nu asculta de nimeni și nu încerca să demonstrezi nimic nimănui. Vezi-ți de viața ta și fă abstracție de criticile celor din jur.