Gata cu dietele: 7 obiceiuri la care să renunți după 50 de ani

La 50 de ani poți spune cu încredere că ai destulă experiență de viață. Prin urmare, cred că ai înțeles deja că e timpul să renunți la următoarele obiceiuri:

1.Să ții diete

Este o lecție din trecut care te-a învățat deja că dietele nu fac decât să-ți adauge kilograme și îți dezechilibrează organismul. În plus, ele sunt asociate cu emoții negative, foamea nu te lasă să-ți trăiești viața cu plăcere. Probabil, că deacum știi că există și alte metode mai puțin radicale de arăta bine – alimentația moderată și efortul fizic.

2.Să amâni ceva important

Ar fi bine să te gândești la ceea ce e cu adevărat important pentru tine și ceea ce e mai puțin important. Mulți dintre noi își cunosc obligațiunile față de cei dragi, dar uită de cele față de sine.

Ce ar fi dacă ai găsi timp pentru lecții de dans, de limbi străine, de pictură, pentru călătorii și alte activități care îți aduc plăcere? Fiecare dintre noi are ascuns undeva un vis pe care îl amână de multă vreme, la 50 de ani este de neiertat să mai faci asta.

3.Să-ți fie jenă de greșelile din trecut

Ceea ce ai făcut, a rămas în trecut, orice greșeală, înfrângere este o etapă din viață care ne-a făcut ceea ce suntem azi. O persoană cu adevărat înțeleaptă își va recunoaște greșelile și va trece cu umor peste ele.

4.Să refuzi experiențe noi

Psihologii recomandă să punem creierul la treabă, să-i oferim constant informații noi. Astfel se formează noi legături neuronale, ceea ce duce la prevenirea bolilor mintale. Încearcă să înveți o poezie, o nouă strategie de șah sau pur și simplu să schimbi traseul până la serviciu.

5.Să te îngrijoreze opiniile altora

Cu vârsta înțelegi că oamenii vor judeca și își vor exprima opinia despre orice se întâmplă în jurul lor, dar de fapt oamenii nu manifestă altceva decât indiferență în raport cu tine. Cei cărora cu adevărat le pasă fac asta pentru sine.

6.Să uiți de tine când te dedici familiei

Pentru majoritatea sentimentul că cineva are nevoie de noi ne face mai fericiți, asta însă nu înseamnă că trebuie să renunțăm la propria viață și să ne dedicăm întru totul copiilor și partenerului de viață. Înainte să poți să înțelegi dorințele altora, învață să le recunoști pe ale tale!

7.Să excluzi imposibilul

Este important să reținem că există numeroase lucruri în viață pe care nu le putem controla. Încearcă să te relaxezi și să nu fii gata doar pentru defensivă, viața îți aduce și momente frumoase. Nu există nimic imposibil, nu uita asta!