Garderoba care te face să pari mai tânără: 7 trucuri simple pe care să le notezi!

Crezi că ridurile ne îmbătrânesc? Iată că nu. Cercetările confirmă: percepem diferit vârsta oamenilor în fotografii și în viața reală. Și dacă, în cazul fotografiilor, ridurile, ochii și ovalul feței vorbesc cu adevărat despre bătrânețe, atunci în viața reală sunt mult mai importante mersul, expresia facială și stilul în general. Așadar, chiar dacă pielea ta nu este la fel de elastică ca în tinerețe, aceste câteva sfaturi simple te vor ajuta să arăți mai tânără cu 10 ani sau chiar mai mult!

Alege imprimeurile corecte

O regulă simplă: un desen constituit din linii moi, curbate, arată mai puțin strict, conservator și, drept urmare, face imaginea mai tinerească și jucăușă. În timp ce figurile geometrice, zig-zagul și dungile te pot face să pari mai în vârstă.

Optează pentru pantaloni cu talie elastică 

Odată cu vârsta, fiecare femeie adaugă în greutate, datorită încetinirii metabolismului sau din alte motive. Pentru un plus de confort, dar și pentru o siluetă frumoasă acordă preferință modelelor de pantaloni cu talie elastică.

Diversifică paleta de culori

Nuanțele deschise și suculente ne ajută să arătăm mai tinere, mai active, energice și distractive. Dacă nu îndrăznești să îmbraci culori deschise, atunci alege cel puțin accesorii colorate sau strălucitoare și poartă-le cât mai aproape de față și gât.

Renunță la hainele negre

Negrul poate fi un simbol al eleganței, dar, de asemenea s-a transformat într-un fel de uniformă a femeilor în vârstă. Dacă ai nevoie de o culoare strictă și universală, este mai bine să alegi gri sau nuanțe de maro. Și nu uita de pata de culoare – imaginea ta trebuie să includă neapărat una!

Nu-ți fie frică să-ți arăți corpul

Chiar dacă corpul tău nu mai este la fel de perfect ca la 20 de ani, asta nu înseamnă că trebuie să-l ascunzi, purtând fuste lungi și bluze închise. Alege lungimea care ți se potrivește cel mai bine, optează pentru modele potrivite vârstei și poartă hainele care îți plac.

Renunță la siluete prea stricte

Linii drepte, tăieturi clare – poate că aceste modele sunt elegante, dar destul de plictisitoare. Nu e cazul să alegi ținute tinerești și ridicole, dar o mică croială asimetrică sau un model mai lejer îți pot avantaja silueta.

Nu supraîncărca imaginea cu accesorii

Optează pentru unul sau două accesorii, dacă alegi un colier mai bogat atunci trebuie să renunți la brățări sau ceasul de mână. Dacă vrei să arăți mai tânără, trebuie să te limitezi la numărul de bijuterii și accesorii – tinerețea înseamnă minimalism.