
În Orient se spune: „Nici cei mai răi dușmani ai omului nu i-ar dori acele necazuri, pe care i le pot aduce propriile lui gânduri”.
Unul dintre cei mai mari savanți ai întregii civilizații musulmane, Avicenna spunea: „Doctorul are trei remedii în lupta cu boala – cuvântul, planta și cuțitul”. Atrage atenție, cuvântul este pe primul loc.
Într-unul din spitalele parisiene, un tânăr psiholog pe nume Emily Kyi le-a propus pacienților săi să repete cu voce tare de trei ori pe zi a câte zece ori fraza: „Cu fiecare zi, eu mă simt tot mai bine și mai bine”. Și să o proununțe nu mecanic, dar cu emoție și încredere.
Și ce credeți? Deja după o lună, pacienții acestui medic au devenit principala temă de discuție pentru personalul medical a întregului spital, iar mai apoi și în întreaga Franță.
Astfel s-a demonstrat bănuiala marelui savant Paracelsus, care susținea că credința poate face minuni.
Sănătatea noastră este rezultatul direct al gândurilor pe care le avem. Nimeni nu mai pune la îndoială faptul că între starea fizică și cea psihică a omului există o legătură puternică.
„Cea mai bună protecție împotriva tuturor bolilor, împotriva oricărei infecții este încrederea fermă în propria sănătatea și emoțiile pozitive – susține psihoterapeutul cu o experiență de 20 de ani Andrei Metelskii. -Gândurile negative distrug. De exemplu, furia provoacă afecțiuni ale tractului gastrointestinal. Supărarea și ofensa duce cu timpul la boli de ficat, de pancreas, colecistită.”
Una dintre cele mai importante legi psihologice spune: exprimarea verbală a dragostei, simpatiei și admirației sporește energia vitală a celui, căruia îi sunt adresate acestea. Iar cuvintele rele reduc energia ascultătorului.
Numărul total de afecțiuni provocate de gândurile negative continuă să crească semnificativ. Pentru a le face față trebuie să urmăm sfaturile înțelepților antici – să ne bucurăm de viață, indiferent cât de dificilă nu ar fi aceasta!
Așadar, sănătatea, viața și destinul omului depind de gândurile lui. Dacă te gândești la bine – așteaptă-te la bine. Dacă te gândești la rău – vei obține ceva rău. Gândurile noastre se transformă în convingeri, că asta trebuie să se întâmple. Și această încredere dă naștere evenimentelor…
Iată de ce, începând cu ziua de astăzi începem să ne gândim și să sperăm doar la bine! Trebuie să ținem cont de două reguli de aur de la cardiologul american Robert Elliot, specialist în profilaxia atacurilor de cord și a insuficienței cardiace:
1.Nu te întrista din cauza fleacurilor!
2.Totul este un fleac!