“Gândurile înseamnă totul. Devenim ceea ce gândim”: Cum să faci din fiecare zi cea mai bună zi din viața ta

„Gândurile înseamnă totul. Devenim ceea ce gândim.” – Buddha

Odată ce realizezi că fiecare zi este cea mai bună zi din viața ta, întreaga ta viață se va schimba.

Cât de des spunem că vrem să ne schimbăm în sfârșit viața. Ne dorim din tot sufletul să trăim mai fericiți, crezând naiv că sunt necesare niște schimbări grandioase și incredibile pentru asta. Cu toate acestea, percepem schimbarea ca pe ceva ce se întâmplă în viitorul îndepărtat, de aceea amânăm fericirea pentru mai târziu și, în cele din urmă, renunțăm.

Viața noastră este alcătuită din zile, așa că orice ar spune cineva, singura modalitate de a deveni fericiți este să facem fiecare zi fericită. Sună prea îndrăzneț? Te invităm să citești acest articol și apoi să tragi propriile concluzii. Nu trebuie să faci nimic special: doar un pas mic, dar în fiecare zi.

„Nu începe prin a spune: „Voi construi un zid” sau „Voi construi cel mai mare și mai frumos zid din istorie”.

Începe cu prima cărămidă și spune în felul următor: „Voi așeza această cărămidă cât mai perfect posibil”.

Fă asta în fiecare zi și vei avea în curând zidul PERFECT.” – Will Smith

1. Începe ziua cu o rutină de dimineață

„Planifică-ți faptele bune în fiecare dimineață și umple-ți mintea cu gânduri pozitive. Acesta este secretul pentru a fi fericit și inspirat pe tot parcursul zilei.” — Voile Corine

Dacă intenționezi serios să-ți schimbi viața, atunci nu ai nevoie de prea multe: 5-10 minute de liniște, o plimbare, o carte bună sau de ceaiul tău preferat.

Dimineața este momentul în care dai tonul pentru întreaga zi, iar dacă nu ai deja o rutină de dimineață pozitivă și inspirată, este timpul să creezi una imediat. Fie că muncești sau te pensionezi, indiferent câți copii ai, cât de solicitant este partenerul tău (de exemplu, care este mereu flămând), dacă ai un câine care are nevoie de atenție și plimbări, voi spune un lucru: „Înainte de a avea grijă de ceilalți, trebuie să ai grijă de tine!”

2. Creează-ți o mantră personală

„Gândurile înseamnă totul. Devenim ceea ce gândim.” – Buddha

Creează-ți propria mantră personală: ceva care va face mintea să realizeze că ai intenții serioase să faci din fiecare zi cea mai bună zi din viața ta. Înlocuiește nesfârșitele discuții negative despre „nu sunt suficient de bun”, „nu pot face”, „nu îmi va reuși”, cu o mantră personală pozitivă.

Iată, spre exemplu, cu aceasta:
1. Fiecare zi este o viață nouă pentru mine.
2. Iau decizia de a face în fiecare zi cea mai bună zi din viața mea.
3. Iau decizia de a face fiecare zi frumoasă, fericită și plină de dragoste.

Nu este un secret pentru nimeni că mii de gânduri ne trec zilnic prin minte și, din moment ce multe dintre ele sunt negative, crearea unei mantre personale și repetarea acesteia ne va ajuta să ne limpezim mintea și să ne concentrăm asupra gândurilor pozitive.

3. Tratează-i pe toți cu toleranță și grijă

„Dacă am putea privi în sufletele celorlalți și am vedea problemele cu care se confruntă fiecare dintre noi, cred că ne-am trata unul pe celălalt cu mai multă blândețe, cu mai multă dragoste, răbdare, toleranță și grijă.” – Marvin J. Ashton.

Străduiește-te în fiecare zi să faci ceva bun pentru oameni. Nu numai celor care sunt buni, ci și celor care sunt răi și răuvoitori. Nu știm prin ce trece fiecare persoană și nici prin ce a trecut… Știu că nu este ușor să fii bun cu oamenii răi. Cu toate acestea, nu lăsa furia și ura să îți otrăvească inima.

Învață să ierți și să uiți. Fie ca inima ta să fie plină de iubire. Fă bine și te vei simți bine, te vei simți cu adevărat fericit. Tratează-i pe toți cu dragoste, bunătate, toleranță, grijă și compasiune.

4. Renunță la ceea ce nu mai ai nevoie

„În ultimii 33 de ani, m-am uitat în oglindă în fiecare dimineață și m-am întrebat: „Dacă astăzi ar fi ultima zi din viața mea, aș vrea să fac ceea ce voi face astăzi?” Și de îndată ce răspunsul a fost „Nu” timp de câteva zile la rând, am înțeles că trebuie să schimb ceva.” – Steve Jobs

Fiecare zi este o viață nouă pentru un om înțelept. Întreaga lume și întreaga viață este în fața ta. Prin urmare, dacă există lucruri, persoane și experiențe care te împiedică să fii fericit, gândește-te că trebuie să renunți la ele. Este foarte simplu: nu mai ai nevoie de ele. Nu te ține de ceea ce nu mai există, pentru că nu mai are sens.

5. Iubește-te pe tine în așa fel, ca și cum viața ta ar depinde de asta

Începând de astăzi și în fiecare zi, obișnuiește-te să te iubești de parcă viața ta ar depinde de asta. Vorbește cu tine însuți în același mod în care ai vorbi cu cineva pe care îl iubești cu adevărat. Și cel mai important, tratează-te ca și cum ai fi cea mai dragă, mai iubitoare și mai uimitoare persoană de pe această planetă.

6. Trăiește așa ca și cum ai muri astăzi

„Visează ca și cum ai fi nemuritor. Trăiește ca și cum ai muri astăzi.” – James Dean

Și tocmai asta te-aș sfătui să faci. Visează ca și cum vei trăi pentru totdeauna și trăiește ca și cum ai muri astăzi. Va aduce impuls și pasiune în viața de zi cu zi și te va ajuta să primești plăcere de la tot ceea ce faci. Pentru ca atunci când va veni momentul, să te uiți înapoi la viața ta și să nu regreți că ai renunțat sau ai ratat ceva. Să fii mândru de viața pe care ai trăit-o.

7. Îndepărtează-ți gândurile negative din minte

„Când stai în pat, pregătindu-te pentru somnul de noapte, amintește-ți că ultimul gând pe care îl ai în minte, rămâne în subconștient până la patru ore. Sunt patru ore de programare – de la momentul contemplației până la trecerea la inconștiență” – Wayne Dyer.

În fiecare noapte, înainte de a merge la culcare, trebuie să-ți eliberezi mintea de gândurile negative, de toate grijile, de tot ce s-a întâmplat în timpul zilei și de tot ce ar trebui sau s-ar putea întâmpla a doua zi.

Mintea ta, la fel ca și corpul tău, are nevoie de odihnă. Eliberându-te de gânduri înainte de a merge la culcare, te odihnești cu adevărat și te recuperezi.

Schimbarea nu este ceva mare și înfricoșător.

Începe cu pași mici și mergi treptat spre scopuri mari.

Datorită acestor pași mici vei face mari schimbări în viața ta.