15 idei geniale pentru o masă de călcat încorporabilă

Alegerea mesei de călcat este la fel de importantă ca unui fier de călcat. Optați pentru o masă stabilă, cu o greutate considerabilă pentru ca să nu se răstoarne când o utilizați, dar în același timp să fie comodă de montat și de strâns. În prezent sunt tot mai populare mesele de călcat încorporabile în dulapuri, fixate pe perete sau ascunse după ușă. În comparație cu mesele pliabile, pentru care de obicei nu se găsește un spațiu liber sau care nu se potrivește cu interiorul camerei, mesele de călcat „ascunse” nu vă fură spațiul și nu  stau la vedere.

Vezi mai jos 15 idei pentru montarea masei de călcat în casa ta.

1.Cu puțină imaginație, îți poți amenaja o zonă unde vei amplasa masa de călcat, fierul, dar și alte obiecte necesare acestui proces.

2.O masă pliabilă pe o noptieră cu sertare, unde puteți ține hainele care așteaptă să fie călcate, este o idee genială pentru multe locuințe, în special când nu dispui de spațiu.

3.O masă de călcat poate fi cu ușurință fixată pe perete sau într-un dulap.

4.O masă de călcat fixată în dulap se pliază și poate dispărea în spatele unei uși când nu ai nevoie de ea. Aceasta poate fi folosită pe partea stânga sau dreapta când este desfăcută, pentru a oferi o poziție mai bună de lucru în timpul călcatului.

5.Poți opta pentru o masă de călcat tip noptieră.

6.Sau o poți încorpora în dulapul cu încălțăminte sau debara.

7.Puțini dintre noi folosesc spațiul din spatele oglinzii.

8.O poți agăța de un suport fix, pe un perete, în spatele unei uși sau pe un dulap.

9.Agățatul în cuier îți va elibera podeaua, iar masa nu va fi la îndemâna celor mici.

10.Puțini și-ar fi imaginat o masă de călcat care se transformă într-o scară pentru treburile din gospodărie.

11.Puteți amenaja un dulap special pentru masa de călcat.

12.O zonă pentru călcat poate fi amenajată și în baie, cu o condiție, ca priza să nu fie expusă la umezeală.

13.Mulți dintre noi nu au unde pune hainele care necesită călcate. Pentru ca acestea să nu stea la vedere, puteți amenaja o zonă ce călcat cu mai multe sertare.

14.Dacă ușa la debara este suficient de solidă și găsești un cuier la fel de trainic, atunci o poți folosi pentru a agăța masa de călcat. Nu este o idee prea bună dacă ai membri în familie care închid ușa izbind-o!

15.Pentru orice tip de masă optezi și oriunde alegi să o montezi, nu uita că această ocupație implică mulți aburi și umezeală. Este bine ca să amenajați masa într-un loc care nu va fi afectat de umezeală.