Floriștii recomandă: 7 Remedii pentru sănătatea și frumusețea plantelor de cameră!

O plantă frumoasă de cameră necesită, în primul rând, îngrijire corectă și condiții favorabile de creștere. Chiar și cele mai mici greșeli de îngrijire pot duce la apariția petelor uscate maronii sau la uscarea vârfurilor sau marginilor frunzelor.

Îngrijirea plantelor de cameră

De asemenea, un rol important o are temperatura și umiditatea din casă. Iar pentru ca florile tale să crească frumos – urmează recomandările floriștilor experimentați. Aceste sfaturi te vor ajuta neapărat să te bucuri de grădina magnifică și înflorită de pe pervazul tău.

Apa – baza principală a vieții pentru toate plantele. Pentru fiecare soi de plante udarea trebuie să fie individuală. De asemenea, florile de cameră necesită să fie hrănite, dacă dorești să fie sănătoase și bogate în frunze.

Zahăr – cea mai naturală metodă de fertilizare a plantelor de cameră. Zahărul se descompune în glucoză și fructoză. Anume glucoza face minuni. Este sursa de energie pentru toate procesele vitale ale plantelor. Pentru a pregăti un astfel de amestec, trebuie să diluezi 1 lingură de zahăr în 0,5 litri de apă sau pur și simplu să presari puțin zahăr peste pământul din ghiveci, apoi să uzi planta ca de obicei.

Uleiul de ricin – se potrivește perfect pentru plantele cu flori. Vei avea nevoie de 1 linguriță de ulei de ricin la 1 litru de apă. Plantele cresc mai repede, înfloresc mai bogat și nu se îmbolnăvesc.

Cenușă de lemn – floriștii o recomandă pentru profilaxia bolilor plantelor de cameră. Cea mai răspândită metodă de utilizare a cenușei este fiind amestecată cu apă. 100 – 150 de grame de cenușă de lemn se adaugă la o găleată de apă, se amestecă și se udă plantele, dar nu mai des de o dată în lună. Cojile de rodie sau de citrice de asemenea sunt un remediu excelent. Se toarnă apă deasupra cojilor și se lasă pentru 24 de ore, după care se udă plantele.

Aspirină – La fiecare două luni se adaugă o pastilă de aspirină în apa pentru udat plantele: 1 pastilă la 1 litru de apă. Dacă vei respecta aceste condiții, atunci plantele tale vor rămâne sănătoase iar frunzele vor avea o culoare verde intensă.

Suc de aloe – Acesta este un stimulent biogenic de origine vegetală care sporește creșterea plantelor. Sucul de aloe te va ajuta să crești o plantă puternică și frumoasă într-o perioadă scurtă de timp. În 1,5 litri de apă se diluează 1 linguriță de suc de aloe.

Lapte – Laptele se recomandă nu doar pentru udare (1 linguriță la 1 litru de apă). De asemenea, soluția din lapte și apă, în raport de 1:10, poate fi utilizată pentru ștergerea frunzelor. Se înmoaie o dischetă de vată în amestecul pregătit și se șterg frunzele o dată pe săptămână. Frunzele vor străluci, bucurându-te cu frumusețea și prospețimea lor.