“Fiecare gând este puternic doar atât, cât de puternică este atenția pe care i-o acordați”. 10 sfaturi ale lui Mooji!

Jamaicanul Anthony Paul Moo-Young este cunoscut de milioane de oameni din întreaga lume cu alt nume. El este cunoscut ca Mooji – maestrul Advaita-vedanta, un învățător spiritual înțelept. Mooji vorbește despre lucruri destul de obișnuite atât de simplu și atât de clar, încât se pare că aceste gânduri s-au născut împreună cu tine.

1.Ascultându-ți inima, vei începe să te miști în direcția cea bună, fără să te gândești niciodată dacă este corectă sau nu.

2.Viața nu-ți datorează nimic. Dacă atitudinea ta este așa, atunci vei fi recunoscător pentru tot. Pentru ce ai meritat 30 de ani de aer proaspăt? Ce ai făcut pentru a avea o bătaie de inimă chiar și atunci când dormi? Ce ai făcut pentru a merita ceva în general? Și cine ești tu? Dacă te gândești profund la asta, nu vei mai suferi, dar vei începe să apreciezi viața în toate manifestările ei.

3.Fiecare gând este puternic doar atât, cât de puternică este atenția pe care i-o acordați. Orice se întâmplă este exact ceea la ce acorzi atenție.

4.Relațiile nu sunt ceva care trebuie menținut cu orice preț, de relații trebuie să te bucuri. Prea mult efort generează stres. Când sunteți goi, când nu mai aveți nevoie de o relație, nu aveți nevoie de aprobare, nici măcar nu mai aveți nevoie să fiți iubiți. Toată lumea vrea să fie alături de tine când ești liber de efort!

5.Nimeni nu vrea să fii liber, nici chiar cei care te iubesc. Pentru că atunci când ești liber, devii imprevizibil.

6.Nu există mari personalități. Alexandru cel Mare este doar un mit. Unde este măreția lui acum? Nu am întâlnit pe nimeni care să țină amintirea lui Alexandru cel Mare în inima sa. În schimb a fost un om care călărea un măgar și care nu poate fi uitat după mii de ani. Trebuie să vă dați seama care este diferența dintre ei.

7.Dacă nu ești interesat de vreun gând, el nu are putere asupra ta. Nici măcar nu trebuie să scapi de el. Pur și simplu nu există.

8.Lumea nu este așa cum ți-o imaginezi. Cu toate acestea, lumea se prezintă exact așa cum crezi că este. Aceasta este puterea credinței.

9.Găsește pacea, pentru întreținerea căreia nu este necesară nicio practică, pentru că acea pace, care a apărut datorită unei practici, se va prăbuși după primul stres din viața voastră.

10.Nu-ți fă griji pentru tine însuți. De fapt, Universul te prețuieste prea mult pentru a te pierde în zadar.