Fetelor, învățați să vă răsfățați singure! Nimeni nu o va face mai bine ca voi!

E bine sau nu să ne răsfățăm pe noi înșine? De ce asta este atât de important pentru femeie și cum să te răsfeți corect?

Toate femeile își doresc să fie răsfățate de bărbați, de viață. Din copilărie am însușit un singur sens al acestui cuvânt: cel de a face mofturi, de a te alinta, și asta e rău, pentru că părinții considerau că dacă ne vor îndeplini fiecare moft, atunci noi ne vom urca în cap.

Părinții se temeau să ne alinte, de aceea ne pedepseau, ne dădeau de lucru prin casă, ne învățau să fim responsabili și practici. Nimeni nu le-a spus părinților noștri, că cuvântul ,,a răsfăța” are și alte sensuri: să tratezi cu atenție deosebită, cu grijă și dragoste, să bucuri și să faci ceva plăcut cuiva.

Oamenii de știință au confirmat, că disciplina dură și presiunea puternică din partea părinților, în special în rândul fetelor, duce la apariția tulburărilor de anxietate și a fricii nerezonabile. De aceea, trebuie să învățăm să ne răsfățăm singure!

Cum abilitatea de a te răsfăța îți poate schimba viața?

-Crește sensibilitatea și senzualitatea, te învață să te asculți pe tine însuți și să-ți asculți sentimentele;

-Sporește energia feminină;

-Aduce senzația de apreciere de sine;

-Îți este mai ușor să accepți cadouri de la bărbați și de la viață;

-Îți îmbunătățește dispoziția și plăcerea de a trăi;

-Îți oferă noi puteri;

-Sporește dragostea față de sine și față de lumea înconjurătoare.

Atunci când ți se propune să te răsfeți pe tine însuți, cum îți imaginezi acest proces? 

De obicei, femeile își imaginează să meargă la cosmetolog, la SPA, la masaj sau la shopping. Trebuie să îți permiți să faci ceea, ce îți dorești tu, nu ceea ce îți propun sau fac alții!

Cum să te răsfeți? 

Cumpără un buchet de flori și înfrumusețează-ți casa, inspiră mirosul plăcut și zâmbește.

Cumpără-ți ceea ce îți doreai demult, dar îți era frică să-ți permiți: o cremă pentru corp, un parfum scump.

Permite-ți micile bucurii, umple-ți viața de ele! Meriți o viață mai bună! Trebuie să te răsfeți nu din cap, ci din corp, din suflet. Ascultă-te, ascultă-ți senzațiile: Ce îmi doresc? De ce am nevoie?

Mulți oferă sfaturi: răsfață-te cu o ciocolată, cu un tort, bea o ceașcă de cafea… Eu nu aș oferi astfel de sfaturi. Răsfață-te cu apă curată, cu legume proaspete, cu sucuri proaspete! Să te răsfeți nu înseamnă să-ți îndeplinești capriciile, ci să-ți faci viața mai fericită, mai frumoasă, mai sănătoasă!