Fericirea nu e ceva gata de servit: 7 sfaturi de la Dalai Lama pentru femeile nefericite

E simplu să fii fericit. Dalai Lama este convins de asta. El este un optimist incurabil și are un simț al umorului nemaiîntâlnit. Uite 7 lecții de fericire, pe care trebuie să le înveți de la el.

1.Sfatul pentru femeile care nu știu cum să găsească fericirea

„Atunci când iei o decizie, întreabă-te: O să mă facă asta fericit?”

Întrebându-ne astfel, ne îndreptăm atenția spre lucrurile la care tindem și o distragem de la lucrurile la care renunțăm.

2.Sfatul pentru femeile care oferă mai mult decât primesc

„Reține: cea mai bună relație este cea în care iubirea voastră unul față de altul prevalează asupra nevoii unuia de altul.”

Oamenii sunt creați ca să iubescă, nu ca să se folosească unii de alții. Misiunea femeii este să fie fericită lângă partenerul său.

3.Sfatul pentru femeile care sunt nefericite într-o relație

„Nu avem nevoie de bani, de o înfățișare perfectă și nici de un partener ideal – în momentul de față noi avem deja minte, ceea ce e absolut suficient pentru fericire.”

Dalai Lama ne îndeamnă să căutăm fericirea în interiorul nostru.

4.Sfatul pentru femeile cărora le place suferința

Dalai Lama consideră că oamenii deseori exagerează în privința suferințelor și durerilor cu care se confruntă. Potrivit acestuia, noi obișnuim să luăm la inimă probleme care nu există.

O relație este întotdeauna complicată. Certurile și supărările sunt inevitabile. Nu fiecare dintre ele merită lacrimi în șiroaie. Poate trebuie să-ți schimbi atitudinea față de ele?

5.Sfatul pentru femeile care își caută cu disperare dragostea

„Atunci când crezi că nu ai o cale de ieșire, trebuie să te oprești o oră, o zi sau chiar mai multe zile și să te gândești cum poți redeveni fericit și îți poți repoziționa prioritățile.”

Se întâmplă că femeia nu reușește să întâlnească niciun bărbat demn. Ce face ea? Își pierde speranța. În astfel de momente, trebuie să iei o pauză și să schimbi ceva: aspectul, hobby-urile sau cercul de cunoștințe.

6.Sfatul pentru femeile care înțeleg că orice experiență este binevenită

Filosoful spunea că experiența pe care o obținem atunci când pierdem nu se uită niciodată. Astfel, învățând din propriile greșeli, putem fi aproape siguri că nu le vom mai repeta.

7.Sfatul pentru femeile care nu au primit ce și-au dorit

„Uneori să nu primești ceea ce îți dorești e un mai mare noroc decât să primești.”

Cu toții știm că trebuie să avem grijă la ceea ce ne dorim, că ar putea să se îndeplinească. Imaginează-ți că orice dorință pe care o avem în gând se îndeplinește instant. Se îndeplinește prima și ce urmează? Următoarea dorință împlinită?

Primind totul dintr-odată, putem pierde ceva cu adevărat important, pentru că ceea ce ne dorim nu este neapărat ceea de ce avem nevoie. Iată de ce să nu primești tot ce îți dorești este, de fapt, un mare noroc.