Femeia fericită și femeia veșnic nemulțumită: 10 diferențe în acțiunile acestor tipuri de doamne

Există femei care sunt strălucitoare și cu adevărat fericite aproape întotdeauna. Desigur, au și perioade de tristețe și dificultăți, dar par a fi trecătoare și nu zăbovesc în viața lor. (vă spun asta din proprie experiență și sentiment de viață). Dar există multe doamne, în special în România, care din păcate sunt mereu nemulțumite de ceva, adesea obosite (dacă nu întotdeauna) și obișnuite să depășească mereu diferite probleme… Care este diferența dintre obiceiurile în acțiunile și faptele dintre aceste tipuri de femei? Ce să faci pentru a te simți fericit și a trăi o viață împlinită?

1. Să știi unde mergi.

Acele femei care iubesc viața și viața le iubește, au întotdeauna propriul lor drum, planuri și obiective și urmează acest drum. Femeile care sunt mereu obosite urmează căile altora și îi mulțumesc pe cei din jur. Pentru ele, opinia publică este foarte importantă, iar a lor este construită pe TREBUIE.

2. Mediul înconjurător.

Pentru acele femei care iubesc viața și viața le iubește, mediul este luminos, pozitiv, strălucitor. În dezvoltare și optimist.

Pentru femeile obosite, mediul este format în întregime din „victime”, mediul este problematic și se plâng mereu de viață. Se obișnuiesc să se compătimească una pe cealălalta și nu este convenabil să vorbim despre bucurii, ci„deodată să le stricăm!”

3. Încredere în sine echilibrată.

Pentru acele femei care iubesc viața și viața le iubește, trăiesc fără extreme: mândrie sau nimic? O mai bună alegere este armonie și echilibru: (asertivitate = limite psihologice sănătoase + drepturile unei persoane asertive). Respect de sine și înțelegerea faptului că ceilalți sunt oameni buni. Un părinte iubitor și o femeie recunoscătoare pentru cei dragi. „Femeile obosite” sunt de obicei mândre și arogante, fie au un sentiment de inutilitate totală.

4. Atitudinea față de critică.

Acele femei care iubesc viața și viața le iubește au obiceiul de a se compara doar cu ele însele și de a se dezvolta într-un mod individual.

„Femeile obosite” au obiceiul de a se compara cu ceilalți, uneori sunt invidioase, alteori afirmându-se că altcineva este și mai rău decât ele.

5. Așteptările.

Acele femei care iubesc viața și viața le iubește nu au așteptări și cuvântul “trebuie” în relație cu ceilalți, știu să ceară calm și înțeleg pe deplin că pot fi refuzate. Au învățat să își satisfacă nevoile într-un mod sănătos.

Femeile obosite au obiceiul de a aștepta ca nevoile lor să fie satisfăcute de alții. Și în cazul unui deficit – jignesc pe alții și acumulează pretenții. Este umilitor pentru ele ca să întrebe sau să ceară.

6. Nu iartă, ci acceptă.

Acele femei care iubesc viața și viața le iubește, nu au conceptul de iertare. Există un concept de a accepta și de a înțelege partea celuilalt. Nimeni nu are nevoie de iertare, doar toți cei din viața noastră privesc această lume în felul său. Iertarea înseamnă că ești jignit, iar resentimentele nu sunt caracteristice acestor femei.

„Femeile obosite” au obiceiul de a se supăra și apoi, în cel mai bun caz, să cheltuiască o cantitate imensă de forță și energie pentru a ierta totul în teatrul lor interior.

7. Acțiuni și conversații.

Acele femei care iubesc viața și viața le iubește, au obiceiul de a acționa mai degrabă decât de a vorbi și de a gândi în zadar. „Nu poți să scapi de o problemă cu cuvintele în care te-ai plasat cu acțiuni”. Este bun obiceiul de a crede că totul este rezolvabil, este important să găsești o cale și resurse. Așa obțineți experiență.

Femeile obosite au obiceiul de a vorbi mult despre ceea ce trebuie făcut, dar vor face puține pentru a realiza aceste treburi. Amână până mai târziu, justificându-se cu treburi sau probleme.

8. A fi femeie.

Acele femei care iubesc viața și viața le iubește, au pe deplin conștientizarea că sunt femei și aceasta este resursa și destinul lor. Îngrijire, machiaj, sport – puterea de voință, dorința de a fi strălucitoare și vii – fac toate acestea în fiecare zi, cu plăcere și, în primul rând, pentru ele însele.

Femeile obosite au obiceiul de a avea grijă de sine prin forță, ca o sarcină grea, iar dacă fac asta, atunci de dragul cuiva.

9. Responsabilitatea.

Acele femei care iubesc viața și viața le iubește, au obiceiul de a-și asuma responsabilitatea în toate situațiile de viață.

Femeile obosite au obiceiul de a-și transfera responsabilitatea pentru acțiunile, sentimentele și gândurile lor asupra celorlalți.

10. Atitudinea față de trecut.

Acele femei care iubesc viața și viața le iubește, au capacitatea obișnuită de a extrage plusuri din experiențele lor. Învață din greșelile lor și-și spun: „E bine că mi s-a întâmplat asta, am tras o concluzie din asta, am luat ceva util, sunt o mulțime de plusuri în fiecare situație”.

Femeile obosite au obiceiul de a suferi din cauza trecutului, de a devaloriza trecutul. “Dar dacă atunci, atunci aș fi acum…” sau “Am trecut și am uitat…”

Verifică-ți obiceiurile și poate merită să lucrezi și să le schimbi pe unele dintre ele?