Fără reguli stupide: 4 sfaturi valoroase pentru a depăși ușor dezamăgirile

Să faci față dezamăgirilor este o lecție obligatorie, dacă vrei să trăiești cu adevărat. E normal și firesc să fii uneori dezamăgit, e ceea ce trăiește în anumite situații fiecare dintre noi. Se întâmplă atunci când așteptările noastre au fost mai mari decât rezultatul.

Adesea, există fapte sau provocări pe care nu le putem controla sau influența. În restul cazurilor încercările cu care ne confruntăm sunt provocate de acțiunile noastre. Indiferent de caracterul lor, greutățile și dezamăgirile sunt parte a vieții noastre, iar modul în care le depășim determină calitatea acesteia.

Iată 4 metode prin care poți scăpa de sentimentul dezamăgirii.

Renunță la regulile proaste și instituie altele noi

E foarte posibil că dezamăgirea e legată de faptul că ți-ai stabilit o regulă interioară ce te lipsește de putere. Regula interioară este constituită dintr-un set de circumstanțe  obligatorii pentru a ne simți fericiți sau prosperi.

De exemplu, dacă ai o regulă potrivit căreia trebuie să fii ideal, cel mai probabil, te vei supăra de fiecare dată când vei înțelege că ești departe de ideal.

Dacă ai o regulă care cere ceva ce e în afara controlului tău, de asemenea, te vei simți dezamăgit și nefericit. Prin urmare, ar fi bine să revizuiești astfel de reguli.

Încearcă să-ți stabilești următoarea regulă: sunt un om fericit și când mă străduiesc cu adevărat, obțin succes!

Răspunde-ți mai des la întrebarea „De ce?”

„De ce” este motivul pentru care tindem spre un anumit țel. Deseori „de ce” este multiaspectual. Există câteva motive pentru care vrem să atingem anumite scopuri. „De ce-ul” nostru ne oferă putere interioară și ambiție. În același timp, ne dă curaj de a înfrunta dezamăgirile și de a începe totul din nou.

Când ne simțim deprimați, dezamăgiți sau disperați, e bine, în primul rând, să ne amintim cauzele de ce nu ar trebui să renunțăm. Dacă revii la aceste cauze este mult mai simplu să nu rămâi blocat pe situația din prezent.

Nu-ți uita scopul

Dezamăgirea nu este finalul drumului, e doar un obstacol într-o cale lungă. Iată de ce este recomandat să-ți reamintești încotro mergi atunci când vei avea o mică neplăcere. Aceasta nu este decât o mică dezamăgire trecătoare.

O astfel de dezamăgire poate fi o lecție extrem de prețioasă în calea ta de mai departe.

Începe totul de la zero

Restart-ul este un obicei important. Atunci când o luăm de la capăt, acceptăm tot ce a fost până la și mergem înainte.

Nu trebuie să trăiești cu trecutul, dar trebuie să-ți înveți lecțiile din trecut, privind în viitor. Chiar și după unele insuccese, ne trezim a doua zi dimineața și primim șansa să începem totul de la început. Reține că nimic din ceea ce ți s-a întâmplat în trecut nu te împiedică să construiești viața pe care ți-o dorești.