FĂRĂ CHIMICALE: 5 metode simple și eficiente în lupta cu mucegaiul!

Toți știu ce pericol prezintă mugegaiul pentru sănătate. Și este destul de dificil să scapi de el, mai ales dacă în locuință există surse de umiditate.

Mucegaiul emite toxine periculoase care pot provoca daune ireparabile sănătății cum ar fi boli respiratorii, boli ale sistemul imunitar și nervos sau boli ale articulațiilor. Unele studii vorbesc și despre efectul direct al mucegaiului asupra dezvoltării tumorilor maligne la om și la animale.

Am pregătit pentru voi o listă cu 5 metode de a scăpa de această problemă, pentru a proteja sănătatea familiei.

1.Peroxidul de hidrogen

Una dintre cele mai cunoscute metode, pe care și străbunii noștri au folosit-o, este soluția de peroxid de hidrogen de 3%. Pentru a pregăti această soluție eficient, trebuie să amestecați bicarbonat de sodiu cu esență de oțet, apoi să adăugați 1 lingură de peroxid. Amestecul poate fi turnat în pulverizator și aplicat pe zonele cu mucegai din casă.

2.Oțetul

Proprietățile antiseptice ale oțetului sunt cunoscute de mulți, însă puțini știu că pot să scape cu ajutorul lui de cele mai multe tipuri de mucegai.

Oțetul nediluat (aproximativ o jumătate de pahar) trebuie turnat într-un pulverizator și aplicat pe zonele necesare. Peste o oră mai târziu, întreaga suprafață tratată trebuie să fie bine ștersă și apoi tratată cu suc de lămâie.

3.Uleiul de arbore de ceai

Această soluție nu este ieftină, dar este foarte eficientă.

Soluția se pregătește foarte simplu: se adaugă două lingurițe de ulei într-un pahar de apă. Din nou, trebuie să utilizați un pulverizator, pe care să-l agitați după ce turnați amestecul. Soluția o aplicați pe sufrața afectată de mucegai, iar după uscarea completă a zonei tratate, aceasta trebuie ștersă cu o cârpă curată.

4.Extractul din semințe de citrice

Dacă preferați produsele naturale fără substanțe chimice în lupta cu mugegaiul, extractul de citrice va fi o armă la fel de bună ca și cele menționate mai sus.

Pentru amestec, aveți nevoie doar de douăzeci de picături de extract pentru două pahare de apă. Zona afectată de mucegai se tratează cu ajutorul unui pulverizator și se lasă să se usuce. Ulterior, trebuie doar să ștergeți suprafața cu un burete curat.

5.Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este deja perceput ca un remediu pentru toate problemele. Beneficiile acestui produs nu pot fi comparate cu nimic. Este, de asemenea, cunoscut faptul că bicarbonatul de sodium este un produs eficient împotriva mucegaiului și pentru aceasta este necesar să se amestece o soluție concentrată din bicarbonat, apă și oțet. În mod obișnuit, zona afectată de mucegai se tratează cu ajutorul unui pulverizator și se șterge cu un burete curat.