Fă doar ceea ce te face fericit: 10 lecții de viață pe care oamenii le învață prea târziu

Cât de des faci ceva pe care mai târziu îl regreti? Poate ai spus ceva dureros sau ai facut o prostie si cel mai probabil ai regretat? Vestea bună este că poți oricând să înveți lecții importante din experiența ta.

Acest articol reunește 10 lecții valoroase pe care oamenii le învață prea târziu, dar este mai bine mai târziu decât niciodată.

1. Schimbarea nu este neapărat un lucru rău.

Îți place sau nu, viața se schimbă tot timpul. Și a evita schimbarea înseamnă a evita viața. Este înfricoșător să încercăm ceva nou, dar adevărul este că dacă vrem să creștem, trebuie să trecem prin schimbare.
Schimbarea aduce noi perspective și posibilități interesante. Așa că respiră adânc și ieși din zona de confort!

2. Îngrijorarea este o idee proastă.

Oamenii pot veni cu cele mai rele idei în cap: le este frică să nu-și piardă locurile de muncă, le este frică că partenerii îi vor părăsi, că compania lor va da faliment sau că se vor îmbolnăvi grav. Cel mai adesea, însă, dezastrul nu are loc și singurul lucru pe care oamenii îl pierd este energia din cauza anxietății constante. Nu-ți mai face griji, majoritatea fricilor tale nu se vor împlini niciodată.

3. Fericirea este o stare de spirit.

Mulți oameni cred că atunci când își ating un obiectiv, se vor simți fericiți. Nimic nu te face să te simți mai bine decât locul de muncă sau călătoria visată. Cu toate acestea, în realitate, fericirea nu este un scop de urmărit. Poți fi fericit aici și acum măcar pentru faptul că trăiești, respiri și că viața ta continuă.

Un bărbat de 90 de ani a spus: „Nimeni nu este responsabil pentru fericirea ta, în afară de tine însuți”. Fă ceea ce îți aduce bucurie. Înconjoară-te de lucruri bune și oameni buni. Zâmbește!

4. Obiceiurile noastre zilnice ne modelează viitorul.

Ceea ce faci astăzi este încă un pas către cine vei fi mâine. Nu subestima puterea fiecărui mic obicei pe care îl repeți în timp. La bine și la rău, obiceiurile tale determină cine ajungi să devii.

5. Nu lăsa pe alții să-ți influențeze starea de spirit

Amintiți-vă că nu trebuie să lăsați cuvintele dure și acțiunile mici ale altor oameni să vă afecteze. Doar tu ai putere asupra sentimentelor tale.

6. Oameni importanți din viața ta vor veni și vor pleca. Și asta e în regulă.

Nu toate relațiile vor dura pentru totdeauna. Uneori, cei mai apropiați de tine devin dintr-o dată străini. În schimb, străinii devin adesea la fel de repede cei mai importanți oameni din viața ta.

7. Preia controlul asupra viitorului tău.

Nu-ți vei controla niciodată viitorul dacă lași trecutul să te controleze. Aveți ocazia să rupeți ciclul de durere, frică și frustrare pe care le-ați experimentat din cauza unei traume trecute. Rupând cercul vicios, te transformi.
Asumați-vă responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă astăzi și mâine.

8. Fă ceea ce te face fericit.

Vei regreta profund lucrurile pe care nu le-ai făcut, mult mai mult decât lucrurile care au fost „greșite” – fata pe care nu ai sărutat-o, călătoria pe care nu ai făcut-o, proiectul pe care l-ai tot amânat, timpul pentru care ai putea ajuta pe cineva. Dacă este posibil, fă-o.
S-ar putea să nu mai ai niciodată o șansă.

9. Sănătatea ta este cel mai important lucru din viața ta.

Dacă nu ai grijă de corpul tău devreme, nu va avea grijă de tine mai târziu.
Dacă vrei să ai o minte, corp și spirit sănătos, trebuie să-ți limitezi aportul de mâncare nedorită. Alegerile sănătoase duc la acțiuni sănătoase, acțiunile sănătoase duc la rezultate sănătoase.

10. Calitate peste cantitate

Viața ta depinde de calitatea experienței tale. O sută de cunoștințe nu fac cât un singur prieten apropiat.

Gândește-te la modul în care îți petreci timpul. Apreciază ceea ce faci și cu cine o faci. Profită la maximum de aceste momente. Fiecare zi în care te trezești este o victorie.
Niciodată nu este prea târziu să devii cine ai vrut să fii sau ai putea fi dacă ai începe acum.

Ce lecții crezi că ți-ar putea fi utile? Ce altceva ai mai adauga?