Fă ca ea: 30 de reguli de alimentație de la femeia care se simte minunat la 103 ani

Ea are 103 de ani! Și te va învăța să mănânci corect.
Evghenia Peterson, cunoscută în întreaga lume ca Indra Devi, a devenit Prima Doamnă de Yoga, cea care a demonstrat practici de yoga nu numai în Europa și America, ci și în URSS.
În secolul său lung, Evghenia Peterson și-a schimbat drastic viața de mai multe ori – de la doamnă seculară la mentor spiritual.
A călătorit jumătate de glob, iar printre prietenii ei erau vedete de la Hollywood, filozofi indieni și lideri ai partidelor sovietice.

A cunoscut 12 limbi și a considerat că trei țări îi sunt patrie – Rusia, unde s-a născut, India, unde și-a descoperit sufletul, și Argentina – țara “iubirii”, a mentorului spiritual Indra Devi.
Evghenia Vasilii Labunskaia-Peterson s-a născut în 1899 în Riga, în familia unui suedez rusificat și o faimoasă actriță de operetă rusă. În timpul războiului civil, Evghenia și familia sa au emigrat în Germania, erau fascinați de cultura Indiei și apoi au mers în această țară, unde au întâlnit faimosul învățător Sri Krishnamacharya și au început să practice în serios yoga.

Ea a devenit primul european care învăța yoga hinduistă pe hinduși. După moartea soțului ei, Indra Devi s-a mutat în Statele Unite, în 1947 a deschis un studiou de yoga în California și a devenit populară printre vedetele de la Hollywood.
Elevii ei au fost Marilyn Monroe, Greta Garbo, Rita Hayworth, Gloria Swenson și alți actori de la Hollywood din anii 1940. Cărțile Indra Devi au devenit cele mai bine vândute în Statele Unite.
În presa americană a fost numită “prima doamnă de yoga”. După vizita lui Indra Devi în Uniunea Sovietică în 1960, unde s-a întâlnit cu Kosigin, Gromiko și Mikoian, jurnaliștii occidentali au început să o numească “femeia care a făcut cunoștință Kremlinului cu yoga”.
În 1990, Indra Devi a venit din nou în URSS, iar în 1992 și 1994 – în Rusia. Indra Devi a trăit pînă la 103 de ani.

În cartea ei, Yoga for You, Indra Devi descrie principiile nutriției pe care ea însăși le-a observat și le-a recomandat elevilor.

Despre foamea în mijlocul abundenței de alimente

“Știm cu toții că, împreună cu aerul și apa, mâncarea este necesară pentru a menține corpul sănătos, tânăr și puternic. Nu este paradoxal faptul că America, cea mai bogată țară din lume, suferă de faptul că nu mănâncă corect, flămânzind în mijlocul abundenței?

Oamenii de știință și nutriționiștii cred că supraalimentarea este principalul motiv pentru acest fenomen. Numai produsele alimentare pe care le poate descompune organismul nostru și asimilate intră în corpul nostru. Dacă mâncarea nu satisface aceste condiții, se transformă în otravă.

Mâncarea consumată de populația noastră este prea lipsită de viață, artificială. Ca rezultat, imaginea de ansamblu a stării sănătății noastre pare mai tristă și mai tristă. ”

Despre inacțiunea și ignoranța noastră

“Auzim adesea că unul dintre prietenii noștri s-a îmbolnăvit dintr-o dată de diabet, astm, tromboflebită, pe când altcineva e bolnav de cancer, poliomielită, artrită etc. Putem citi adesea în ziare că cineva în floarea vieții este internat la o clinică pentru bolnavi mintali sau a murit brusc de un atac de cord.
Și erau considerați oameni sănătoși. Rareori credem că ceea ce se întâmplă cu noi nu este un accident, ci un rezultat natural și inevitabil al intoxicației cu otrăvurile care se acumulează în organism ca urmare a unei alimentații neadecvate și a unui stil de viață necorespunzător. Astfel de știri de obicei ne sperie. Dar ce acțiuni luăm? ”

“Consecințele alimentației greșite nu sunt simțite imediat ca o boală. Acesta este probabil motivul pentru care rareori se asociază boala progresivă cu aportul alimentar.
Câți oameni informați și educați înțeleg că răcelile, febra, astmul, artrita, poliomielita, boala cardiacă și tulburările psihice pot fi cauzate de otrăvirea toxinelor? Foarte puțini.
Chiar mai puțini sunt dintre cei care s-ar limita la mâncare sau ar folosi o dietă de curățare, post sau un sistem de respirație profundă pentru a-și vindeca propriul corp “.

Despre excentrici

“Vă rugăm să nu vă transformați într-un astfel de excentric care vorbește numai despre alimente, despre digestia lui, excreția toxinelor etc.”

Despre dieta ta

“În casa noastră pe rafturile din cămară nu veți vedea niciodată nimic conservat, sigilat, albit, rafinat sau tratat altfel. Făina din cereale integrale înlocuiește făina albă; orezul brun (neprelucrat) înlocuiește orezul alb lustruit; mierea înlocuiește zahărul alb atât pe masă, cât și în bucătărie, încercăm chiar să nu folosim zahăr nerafinat.

De asemenea, lipsesc cacao și ciocolată. Personal, sunt indiferentă față de deserturi. De obicei, beau băuturi de cafea (cicoare) cu lapte de capră brut sau lapte de soia, ceai din plante, legume proaspete și sucuri de fructe și multă apă cu sau fără lamâie .
De asemenea, folosesc lămâie în loc de oțet. Mănâncăm tot felul de legume sezoniere în combinație cu ierburi proaspete și uscate, ceapă și usturoi. ” “Eu am observat transformări aproape de necrezut și recuperarea oamenilor care au început să practice yoga, schimbând în același timp dieta lor. Sunt și eu unul dintre ei. ”

30 reguli pentru o alimentație corectă

“Fiecare persoană va beneficia de o dietă mai echilibrată și mai corectă, deoarece malnutriția încetinește, dar cu siguranță distruge sănătatea tuturor oamenilor.
Prin urmare, dacă doriți să vă recâștigați sau să vă mențineți sănătatea, nu neglijați următoarele reguli, pe care le urmez în viața de zi cu zi.

Nu beți niciodată apă cu gheață, mai ales atunci când mâncați, deoarece aceasta întrerupe circulația naturală a sucurilor gastrice și interferează cu digestia. Obiceiul de a bea apă cu gheață este păcatul național american înainte de o digestie sănătoasă.

Bea un pahar cu apă proaspătă și curată la temperatura camerei dimineața pe stomacul gol și seara înainte de culcare. Puteți adăuga puțină lămâie. Apa fierbinte sau ceaiul din plante cu lămâie sau miere într-o zi fierbinte de vară oferă un sentiment de răcoare.

Beți 5 – 8 pahare de apă pe zi.

Împreună cu aerul, apa este vitală pentru noi. Opt zecimi din corpul nostru fizic este format din apă. În ziua în care eliberăm aproximativ 2,5 litri de apă. Deficitul de apă cauzează adesea constipație și obstrucția rectului (colonului), disfuncția ficatului, a rinichilor și obstrucția intestinală.

Nu beți apă în timpul meselor, cu o jumătate de oră înainte sau cu 2-3 ore după masă, pentru a nu deranja procesul digestiv, diluând sucul gastric.

Bea apă cu înghițituri mici.

Pentru a “revitaliza” elementele pierdute în timpul fierberii apei, este necesar să se toarne apa dintr-un recipient în altul de mai multe ori. Astfel de apă dă un efect de stimulare și revigorare, care este absent în apă “încă” și “lipsită de viață”.

Este mai sănătos să consumați fructe decât să beți sucuri de fructe.

Pregătiți des suc proaspăt de morcovi, ridiche, sfeclă, etc, adăugați un pic de verdeață.

Alcoolul, ceaiul, cafeaua, cacao și ciocolata nu sunt recomandate, deoarece cofeina și teobromina sunt stimulatori.

Laptele este aliment, nu lichid. Ar trebui să fie băut cu înghițituri mici, altfel poate să apară indigestia.

Corpul nostru este hrănit nu de alimentele pe care le consumăm, ci numai de ceea ce poate absorbi.

Alegeți cu grijă mâncarea cea mai potrivită. Nu fiți mai puțin atent decât alegeți o rochie, o pălărie sau o cravată. În primul rând trebuie să experimentați: încercați diferite alimente și diferite combinații pentru a alege dieta care se potrivește cel mai bine corpului dumneavoastră.

Evitați toate produsele “fără viață”: conserve, orez lustruit, făină albă, zahăr rafinat.

Mănâncă orez nealcoolizat, faină din cereale integrale, zahăr brun sau miere. Nu folosiți dulciuri, produse de patiserie sau oțet.

Mestecați bine mâncarea, în special cea bogată în amidon, astfel încât să fie suficient de umedă cu saliva. Altfel, fără a se transforma în glucoză sub influența salivei, amidonul se va depune în stomac și se va descompune acolo timp de câteva ore.

Pâinea prăjită (sub formă de toasturi) sau pâinea tare este mai sănătoasă decât proaspătă, dar nu mâncați pâinea înmuiată. Lăsați dinții să funcționeze așa cum ar trebui. Mai întâi bea lichid, apoi mănâncă pâine. În acest caz, saliva va procesa amidonul în glucoză.

Nu mâncați mai mult de o porție de amidon la o masă. De exemplu, dacă ați mâncat o porție de orez, renunțați de la pâine, cartofi, paste făinoase, budincă etc.

Dacă sunteți îngrijorat de peristaltism puternic, se recomandă să faceți un meniu astfel încât amidonul și proteinele să nu fie consumate împreună, în special cu produse care conțin sulf, cum ar fi mazărea, varza, conopida, ouă, napi etc.

Nu vărsați apa în care au fost fierte legumele. Poate fi băută sau folosită pentru gătit supă, sos. Apa de la cartofi este de asemenea foarte utilă.

Nu aruncați vârfurile de la morcovi, sfeclă, ridiche, păstrăv; Legați-le într-un pachet și puneți-le în supă (vârfurile de sfeclă ar trebui mai întâi opărite cu apă fiartă). După ce supa este gata, aruncați pachetul.

Legumele trebuie gătite într-o cantitate mică de apă la un foc lent, sau chiar mai bine, complet fără apă, în recipiente speciale .

Evitați alimentele prăjite și grase, deoarece acestea sunt absorbite chiar mai lent decât grăsimile. Grăsimea este descompusă greu de stomac, carbohidrații – mai întâi, urmate de proteine.

Toate grăsimile de animale, cum ar fi untură, margarina, ouăle, untul și produsele lactate măresc nivelul de colesterol din sânge și pot fi atribuite în categoria grăsimilor inutile pentru corpul nostru.

Cel mai mult colesterol este în creier, gălbenuș de ou și ficat; mai puțin de toate – în lapte, brânză de vaci și pește.

Orice aliment bogat în grăsimi de animale este periculos. Un procent ridicat de grăsime și un procent scăzut de proteine ​​interferează cu acțiunea enzimelor.

Amintiți-vă că în ceea ce privește nutriția și sănătatea, un loc important este ocupat nu numai de cantitatea de calorii și de grăsimi consumate, ci și de compoziția acestei grăsimi.

De exemplu, compoziția baconului (burta de porc afumată) nu include nimic, cu excepția caloriilor: nici vitamine, nici săruri minerale.

Prin încălzirea alimentelor de mai multe ori la care adăugăm grăsimi (inclusiv uleiuri vegetale),le facem din ce în ce mai necomestibile de fiecare dată. Este același efect dacă reutilizați grăsimea rămasă în tigaie sau când alimentele deja prăjite sunt prăjite.

Cea mai importantă regulă, totuși, nu are nimic de-a face cu cantitatea sau calitatea alimentelor, nici cu felul în care sunt gătite. Cel mai important lucru este atitudinea față de acest produs la momentul mesei.

Procesul de saturare nu trebuie sa fie la repezeală, este foarte important ca să aducă plăcere și să aibă loc într-o companie prietenoasă și într-o atmosferă plăcută.

Alimentele absorbite sub stres, iritatie sau stare proastă provoacă schimbări toxice în organism. Prin urmare, în această stare este mai bine să nu stați la masă deloc, ci să așteptați până când starea de spirit revine la normal.

Încercați să evitați conversațiile neplăcute la masă. O masă frumos servită face mâncarea și mai plăcută, la fel ca un zâmbet, o conversație veselă, o floare frumoasă sau o fotografie. Binecuvântați mâncarea și lăsați-o să vă aducă bucurie. Vestele neplăcute nu trebuie exprimate niciodată după o masă sau chiar înainte de masă. Acest lucru poate dăuna nu numai digestiei, ci și întregului corp. “

Într-un interviu, Indra Devi, pe când avea 93 de ani, a vorbit despre dieta ei în felul următor:

“De mai mulți ani sunt vegetariană, mănânc o dată, uneori de două ori pe zi. După ce mă trezesc, beau 200 ml de apă cu lămâie, lăsată peste noapte.

La micul dejun beau o cană de lapte de soia sau o cafea din cereale.
Câteva migdale și stafide. Grapefruitul sau portocala le mănânc cu cojița albă și parțial cu coajă.

Beau multă apă, mănânc fructe proaspete de sezon și beau sucuri de legume. Înainte de culcare – un pahar de apă.

Câteodată mănânc cina: supă de legume sau salată verde, sau legume fiarte sau nefierte, sau o porție din oricare dintre următoarele feluri de mâncare: orez brun nealcoolizat, lapte de soia, cartofi coapte cu ulei vegetal sau sos de soia. Uneori poate fi o ceașcă de cafea din cereale cu miere, roșii cu brânză sau un gălbenuș de ou sau un iaurt cu miere și boabe de grâu germinate.