Există ceva în fiecare dintre noi, dar nici nu ne dăm seama ce anume

Există ceva în fiecare dintre noi, dar nici nu ne dăm seama ce anume. Această existență o vom nega, până când va fi prea târziu să mai putem schimba ceva și va pierde orice semnificație pentru noi. Aceasta este singurul motiv, pentru care ne trezim în fieacare dimineață, singurul motiv pentru care rabdăm șeful agresiv, pentru care vărsăm transpirația, lacrimile și sân gele. Și toate pentru că vrem să le arătăm celorlalți, că suntem cu adevărat buni, frumosi, generoși, amuzanți și inteligenți. Cu toții am căzut în plasa acestei dependențe. Suntem gata pentru orice, atâta timp cât suntem bătuți pe umăr și primim cadou un ceas de aur.

“Hip-hip-în …-ura!”

– Uite, ce băiat inteligent a castigat o alta medalie si acum își lustruiește premiul mare. Totul, totuuuul ne înnebunește! Nu suntem nimic mai mult decât niște maimuțe, purtând costume și suferim din nevoia de a primi recunoștință din partea altora. Dacă am fi înțeles acest lucru, nu am fi fost așa cum suntem. Dar cine ascunde în mod deliberat adevărul de la noi? Dacă ai avea șansa să începi totul din nou, cu siguranță te-ai întreba: “De ce?”

inspirație din filmul revolver (2005)

În concluzie vă scriu această chemare spre acțiune:

Tinde toată viața către perfecțiunea desăvârșită. Fă cât de bine posibil din ceea ce deja faci acum. Caută cel mai bun din ceea ce deja există și după cea ai găsit acest lucru, fă-l și mai bun… dar dacă nimic bun nu există, atunci creeaza tu!

Te întrebi de ce ar trebui să urmezi acest sfat? Deoarece cea mai bună viață posibilă poate fi doar în condiția când mereu tinzi spre perfecțiune! Și… dacă alegi conștient o alta cale, vei trăi în chin. ”Socrate”