„Exclude cafeaua!”: Sfaturile unui nutriționist pentru femeile trecute de 40 de ani!

Odată cu înaintarea în vârstă, se întâmplă multe schimbări în organism. Corpul pe care îl știai odată, pare că te ascultă tot mai puțin și are în rezervă tot mai puțină energie.

Nutriționista Anna Yelkina a explicat de ce femeile trecute de 40 de ani trebuie să își monitorizeze cu atenție regimul alimentar și sănătatea în general.

De la vârsta aproximativă de 35 de ani, scade producția de estrogeni – hormoni esențiali pentru menținerea frumuseții și sănătății la femei. Procesele metabolice încetinesc: mănânci la fel ca înainte, dar greutatea crește mult mai vizibil. Mai devreme sau mai târziu, apar ridurile și pielea devine uscată.

Încep tulburările de somn, apare apatia, scade nivelul de energie și libidoul. Prin urmare, este foarte important să te pregătești pentru această vârstă, pentru a trăi cât mai confortabil și plăcut.

Mai întâi de toate, este foarte important să faci câteva modificări în dieta zilnică:

Exclude cafeaua, pentru că aceasta este băutura care elimină calciul din organism, cu o deficiență a căruia crește riscul de osteoporoză. Gătește cât mai multe leguminoase, mănâncă mai mult pește și carne albă, iar cantitatea de carne roșie ar trebui să fie limitată până la o porție pe săptămână.

Redu aportul de zahăr, înlocuiește fructele obișnuite cu cele de pădure. De asemenea, exclude acizii grași Omega-6 (cum ar fi uleiul de floarea-soarelui), aceștia cresc tensiunea arterială și colesterolul rău.

Pe lângă sfaturile oferite, nutriționista remarcă importanța activității fizice și a antrenamentelor de forță: „asta îți va prelungi viața, va crește energia și îți va proteja organismul împotriva bolilor”.