Este periculos să te afli în preajma lor, îți vor suge toată energia: 5 lucruri la care trebuie să fii atent într-o relație cu o persoană

Îți vor suge energia până la ultima picătură și apoi vor merge mai departe…

Dragoste vampirică – se întâmplă și asta. Și cel mai trist lucru este că vampirul nu este conștient de esența lui. Se consideră amabil, decent, generos, generos, iubitor… Poate că este. Dar este bolnav, bolnav energetic, este un vampir. Aceasta este o metaforă, desigur, a cărei esență este clară: o astfel de persoană își reface energia în detrimentul altuia, celui pe care îl iubește.

S-a întâmplat să citesc materialele unei consilieri psihologice

Un tânăr cu o înfățișare plăcută, amabil și educat, s-a plâns că toate relațiile lui cu fetele s-au dezvoltat după un singur scenariu: la început totul a fost bine. Fata îl place. Ea îl consideră un „tip drăguț”, există simpatie și dragoste reciprocă. Nu, tânărul nu grăbește lucrurile. Nu este nepoliticos cu fata. O ia de mână, o sărută pe obraz, îi dă flori… Apoi se apropie din ce în ce mai mult. Tânărul sună și scrie mesaje. Are grijă. Arată multă atenție.

El vorbește despre sentimente – există intimitate. Tânărul îi acordă și mai multă atenție fetei; chiar mai des sună, scrie, dă cadouri, este interesat de treburile ei, se familiarizează cu rudele fetei. Și apoi fata începe să se îndepărteze. Tânărul își sporește atenția și îi dedică și mai multă grijă fetei. Începe să fie perplex și să-și arate nemulțumirea, întrebând, ce se întâmplă? Nu mai este iubit? Ieri nu a răspuns de două ori la mesaje, azi a fost la teatru cu prietenele sale. Sau altundeva. Și ea a trimis doar trei ca răspuns la treizeci de inimi. Încearcă să vorbească. Este chinuit de gelozie. Și apoi toate fetele spun aceeași frază: „Intervii cam mult în viața mea”.

Acesta este un fel de blestem. Sau este atras de femei nepotrivite, de femei egoiste care se joacă cu sentimentele lui? De ce refuză toată lumea să continue relația?

Pentru că acest om este un vampir. Și fetele îl simt foarte bine. Are nevoie constant de hrană: declarații de dragoste, cuvinte afectuoase, aprobare și încântare. E un tip drăguț, nu? A dat un buchet – unde sunt săruturile și strigătele de bucurie? A trimis o inimă – unde este declarația de dragoste și feedback-ul? “Și oricum, unde ai fost? Cu prieteni? Să vizităm prietenii împreună. Și de la serviciu mă voi întâlni cu tine și te iau.”

Verifică mereu unde ești la fiecare jumătate de oră. Și cere confirmarea iubirii, a  cuvintelor și acțiunilor. “Și dacă nu le primesc, voi aranja o conversație serioasă și vom afla care este problema, de ce există o astfel de ingratitudine și indiferență. Și oricum, să ne căsătorim și să facem cinci copii. Cel puţin.”

Acest bărbat pur și simplu și-a sugrumat victima în brațe, ca un piton. Avea nevoie din ce în ce mai multă atenție și dragoste. A umplut spațiul vieții altei persoane, dar nu a ajuns să-l înțeleagă. Sau nu a vrut să înțeleagă. A vrut dragoste. Și nu a lăsat-o să respire. A fost o adevărată teroare.

1.Dacă în absența unei persoane iubitoare respiri mai ușor și starea de spirit se îmbunătățește, acest lucru este ciudat. Acesta este un semn că el absoarbe energie.

2.Dacă nu vrei să spui unei persoane iubitoare despre treburile tale și să răspunzi la întrebările sale constante despre viața ta, acesta este un alt semn alarmant.

3.Răspunzi la apeluri și mesaje nu pentru că vrei, ci pentru ca va fi un scandal si resentimente dacă nu răspunzi imediat.

4.Bolile tale s-au agravat, ceva te doare constant, au apărut obiceiuri proaste sau cele de care ai scăpat s-au întors.

5.Dacă trebuie să explici și să justifici tot timpul și te simți mereu vinovat, nici acesta nu este un semn bun.

Darurile unei persoane iubitoare nu ne mai fac plăcere. Al zecelea ursuleț de pluș sau următorul buchet începe să enerveze. Chiar și cadourile scumpe nu doresc să le iau. Chiar vreau să dau totul înapoi.

O persoană iubitoare te urmărește.

Aceasta este ultima etapă a vampirismului.

Cel mai trist lucru este următorul: dacă vampirul condiționat întâlnește totuși pe cineva care se va comporta „corect” și va fi de acord cu o astfel de relație, vampirul își va pierde rapid interesul pentru soția lui fidelă sau pentru soțul iubitor și răbdător. Le va bea și ultima picătură de energie și-i va părăsi. Dar nu pentru totdeauna, mereu va persista în viața lor. Și încă îi va fi sete. Setea lui este nesățioasă – va găsi un nou obiect și va începe o căutare amoroasă.

La astfel de oameni trebuie să fie atenți. Pot fi buni, amabili, glorioși. Dar sunt bolnavi de vampirism. Este periculos să fii în preajma lor.