Discursul legendar a lui Charlie Chaplin de la 70 de ani. Te vor lua fiorii!

Cel mai faimos comediant britanic al tuturor timpurilor, Charlie Chaplin, atunci când a împlinit 70 de ani, a ținut un discurs motivațional, care este actual și în prezent. Acesta a vorbit despre iubirea de sine, despre respect, modestie și înțelepciune.

Vezi mai jos discursul actorului:

În ziua când m-am îndrăgostit de mine însumi, mi-am dat seama că neliniștea și suferința mă avertizează că trăiesc împotriva ființei mele. Astăzi știu că acest lucru se numește „a fi tu însuți”.

În ziua când m-am îndrăgostit de mine însumi, mi-am dat seama cât de mult poți ofensa pe cineva dacă-i impui împlinirea propriilor dorințe, atunci când nu a venit timpul potrivit și acea persoană nu este pregătită, chiar dacă e vorba de tine însuți. Astăzi știu că acest lucru se numește „stima de sine”.

În ziua când m-am îndrăgostit de mine însumi, am încetat să mai doresc o altă viață și deodată am văzut că viața care mă înconjoară îmi oferă acum toate oportunitățile de creștere. Astăzi știu că acest lucru se numește „maturitate”.

În ziua când m-am îndrăgostit de mine însumi, mi-am dat seama că, în orice situație, eram în locul potrivit și la momentul potrivit. Deci pot fi calm. Astăzi știu că acest lucru se numește „încredere în sine”.

În ziua când m-am îndrăgostit de mine însumi, am încetat să-mi fur din timpul propriu și am renunțat să-mi mai fac planuri grandioase de viitor. Astăzi, fac ceea ce-mi aduce bucurie și fericire, ceea ce-mi place și ce-mi face inima să zâmbească. Astăzi știu că acest lucru se numește „simplitate”.

În ziua când m-am îndrăgostit de mine însumi, am scăpat de tot ceea ce mi-a afectat sănătatea – mâncare, oameni, lucruri, situații. Am renunțat la tot ceea ce mă doboară și mă conduce pe o cale greșită. Astăzi știu că acest lucru se numește „iubire de sine”.

În ziua când m-am îndrăgostit de mine însumi, am încetat să am întotdeauna dreptate și de atunci am greșit mai puțin. Astăzi știu că acest lucru se numește „modestie”.

În ziua când m-am îndrăgostit de mine însumi, am renunțat să mai trăiesc cu trecutul și să-mi fac griji pentru viitor. Astăzi trăiesc doar în prezent și numesc acest lucru „satisfacție”.

În ziua când m-am îndrăgostit de mine însumi, mi-am dat seama că mintea și rațiunea pot să-mi facă rău, doar conectându-le la inimă, pot deveni aliați prețioși. Astăzi știu că acest lucru se numește „înțelepciunea inimii”.

Nu mai trebuie să ne temem de dispute, de confruntări și de probleme cu noi înșine sau cu cei din jur. Chiar și stelele se ciocnesc pentru ca să creeze noi lumi. Astăzi, știu cum să „accept viața” și să o trăiesc cu „adevărat”.