Directorul General Tesla Motors: „Visați. Visele devin realitate.”

„Realitatea nu este ceea ce ne înconjoară. Realitatea este ceea ce singuri creăm. Gândirea, acțiunile și ideile afectează percepția lumii. Lumea este mult mai flexibilă decât pare”, afirmă Elon Musk, directorul General Tesla Motors.

Elon Reeve Musk este un inginer, inventator, antreprenor, investitor și programator canadiano-american.

Vedeți în continuare scrisoarea de la Elona Musk pentru generația tânără:

Când eram un copil, visam să devin bogat și să călătoresc în toate orașele din Europa. Totul sa întâmplat în mod consecvent și chiar logic. Calea mea a început dintr-un mic sat din Spania, apoi a continuat neașteptat în Barcelona. Și toate astea pentru că nu îmi era frică să visez.

Studiile și examenele susține pe note bune mi-au permis să intru la o universitate prestigioasă. Fiecare examen se încheia cu un grad excelent. Profesorii erau mulțumiți, dar eu am început să mă îndoiesc în ceea ce fac.

Visele la care am visat de mic copil au dispărut. Nu mă mai gândeam să călătoresc, în schimb, am învățat mult pentru ca să am un CV perfect și mi-am ales un job care îmi va oferi mulți bani. După aceea, mi-am dat seama că mergeam pe o cale greșită și că nu vreau să fiu în acel loc.

Pe măsură ce creștem, auzim de la cei din jur: „nu mai visa, trezește-te la realitate”. Dar realitatea nu este ceea ce ne înconjoară. Realitatea este ceea ce singuri creăm. Gândirea, acțiunile și ideile afectează percepția lumii. Lumea este mult mai flexibilă decât pare. Viața ne oferă tot de ce avem nevoie. Trebuie doar să putem să luăm aceste lucruri.

Totul a început cu un vis de a-mi găsi un loc de muncă ca programator. Aveam 18 ani. Apoi mi-am dat seama că succesul de mâine este rezultatul eforturilor de astăzi și am petrecut trei luni de vară pentru a-mi dezvolta abilitățile și mi-a atins scopul. Nu eram cel mai deștept, dar îmi doream enorm acest lucru.

În fiecare dimineață avem o șansă să devenim mai buni și ar fi o nebunie să o pierdem. Trebuie să ne punem întrebarea la ce visezi? Poate că trebuie să faceți doar un pas spre realizarea visului.

„Anxietatea și îndoielile sunt depășite doar prin acțiune, iar de șansa ratată îți vei aminti toată viața”.

Visând, nu uitați să trăiți prezentul. La urma urmei, John Lennon nu s-a înșelat atunci când a spus că viața este ceea ce ți se întâmplă când faci planuri pentru viitor.

La urma urmei, visele nu sunt obiective, ci mai degrabă puncte de referință. Dacă totul ar merge conform planului, ar fi plictisitor de trăit.

Viața ta este doar un moment. Și numai tu o poți face mai bună. Dacă faci totul bine, atunci într-un anumit moment veți realiza că visele s-au împlinit și fiecare zi îți aduce bucurie. Cum să faci ceea ce trebuie? Luați o decizie ascultând două voci: logica și intuiția. Întrebările apar în momentul dezacordului lor, dar când spun ceva la unison, trebuie să știți că acesta este ceea de ce aveți nevoie.

Visați, trăiți și fiți voi înșivă. Totul în viață este posibil.