Dermatolog: 9 secrete de frumusețe care te vor ajuta să îți menții tinerețea!

Vârsta este doar o cifră și îți vom demonstra asta. Un make-up artist și un dermatolog îți dezvăluie principalele trucuri care ascund sau amână semnele îmbătrânirii. Le cunoaștem pe cele mai evidente dintre ele – să înlăturăm produsele cosmetice înainte de culcare, să folosim protecție solară, să le dăm sprâncenelor o formă cât mai potrivită și naturală. Dar care alte secrete te vor ajuta să rămâi tânără cât mai mult timp posibil?

1.Alege o culoare deschisă a rujului

„Nuanțele întunecate pot arăta prost în machiajul unei femei mature, deoarece buzele devin mai subțiri odată cu înaintarea în vârstă”, explică make-up artistul Matin Maulawizada, care lucrează cu celebrități ca Angelina Jolie. Alege nuanțe de roz, roșu sau nude și evită să folosești rujuri maro sau portocalii – acestea îți pot face vizual dinții galbeni. Nu uita că aplicarea rujului fără machiajul de bază te face să pari mai în vârstă.

 2.Nu uita să vizitezi oftalmologul

„Având o vedere slabă, femeile obișnuiesc să mijească ochii, ceea ce duce la apariția ridurilor adânci. În 90% din cazuri, când femeile trecute de 30 de ani vin la mine pentru o procedură Botox, le trimit mai întâi la oftalmolog pentru că au nevoie de consultația unui medic, nu de o injecție de frumusețe”, spune Maulawizada.

3.Investește într-un corector de calitate

„Un corector rău se poate îngrămădi, accentuând ridurile și vârsta. În plus, este important să alegi culoarea corectă. Încearcă un concealer mai uscat și compact, care te va ajuta să arăți mai tânără. Acesta nu conține atât de mult ulei ca un concealer obișnuit, de aceea este mai rezistent și durează toată ziua. Mai mult de atât, acesta ascunde mai bine petele de vârstă”, susține make-up artistul.

4.Cumpără ochelari mari de soare 

„Cunoaștem cât de dăunător poate fi soarele, așa că, pe lângă aplicarea protecției solare, protejează-te cu ajutorul accesoriilor. Schimbă modelele mici pe ochelari mari și nu numai că vei reuși să previi ridurile de pe pielea subțire din jurul ochilor, dar vei arăta întotdeauna minunat în fotografii, chiar și fără machiaj”, spune Ranella Hirsch, profesor în dermatologie la Școala de Medicină a Universității din Boston. – „Și nu uita de pălărie. Un model potrivit te va ajuta să economisești mult pe tratamentele cosmetice. Iar o eșarfă ușoară va preveni apariția petelor de vârstă în zona decolteului”.

5.Accentuează ochii doar cu un creion moale sau farduri

„Dacă ai folosit un timp îndelungat dermatograful lichid sau nu obișnuiești să-ți fardezi ochii deloc, este timpul să încerci creionul pentru pleoape. Acest truc îți va face ochii să pară mai mari. Pentru a ridica vizual colțurile pleoapelor, vârfurile săgeților desenate cu creionul ar trebui să privească în sus”.

6.Nu uita de picioare

„Nu contează cât de scumpi sau eleganți sunt pantofii tăi – călcâiele uscate și crăpate pot strica întreaga imagine. Aplică înainte de culcare un strat subțire de acid salcilic și o picătură de vaselină pe pielea aspră sau prea uscată, apoi încalță șosete. Acest amestec va preveni apariția bătăturilor și va ajuta la menținerea pielii catifelate și tinere a picioarelor”.

7.Folosește creme de protecție solară și antioxidanți

„Știi deja că trebuie să aplici zilnic cremele cu SPF 30, în ciuda prognozei meteo. Dar formula care conține antioxidanți reduce și procesul oxidativ care duce la îmbătrânirea pielii, în plus, o astfel de cremă nu necesită o utilizare frecventă. Folosește un produs aparte sau ca bază pentru machiaj.”

8.Ajută-ți cosmetologul

„Înainte de a merge la culcare, aplică patch-uri pentru față pe zonele problematice. Patch-urile previn contracția mușchilor faciali și formarea ridurilor profunde”, explică Hirsch.

9.Folosește retinol = vitamina A

„Majoritatea dermatologilor îți vor spune că ingredientul-cheie pentru pielea netedă și fermă este retinolul. Acesta este remediul numărul unu pentru crearea colagenului și combaterea ridurilor. De asemenea, ajută să scapi de acnee și restabilește rapid pielea, chiar și cicatricile. Caută produse cosmetice care conțin retinol și vitamina A. Încearcă o cremă ușoară pentru hidratare zilnică”.