De ce să închizi ușa la dormitor peste noapte: 4 motive serioase

Majoritatea dintre noi s-au obișnuit să lase ușa dormitorului deschisă în timp ce dorm. Unii, pentru că li se pare că așa circulă mai bine aerul prin casă, alții, pentru că vor să audă copiii din altă cameră în caz că se trezesc.

Totuși, există câteva motive pentru a închide ușa la dormitor pe timp de noapte și nu e vorba despre altceva, decât de propria siguranță.

1.În caz de incendiu, ai mai multe șanse să te salvezi

Cu ușa închisă, focul va ajunge mai greu în odaia ta. Mai mult, ușa nu va permite și o creștere bruscă a temperaturii unde te afli tu. În loc de 500 de grade Celsius, temperatura resimțită va putea fi tolerată de organism. Totodată, fumul pătruns prin fisura ușii te va trezi și îți va da timp să găsești o cale de ieșire.

2.Vei dormi mai bine cu ușa închisă

Ușa nu este o simplă parte a interiorului, ea are anumite funcții și, în primul rând, blochează zgomotele. Anume așa poți avea un somn liniștit.

Zgomotele din holul blocului vin, cel mai des, prin ușa de la intrare și nu prin geam, prin urmare, ușa închisă la dormitor îți poate asigura un somn fără lătrat de câine, uși trântite sau țipete la miez de noapte.

O astfel de decizie este și mai necesară, dacă dormi iepurește.

3.Regulile Feng shui

Unul dintre principiile Feng shui este să eviți somnul cu ușa deschisă. De data aceasta nu este vorba de siguranța ta în sens direct, ci de conservarea energiei pozitive în odaia în care dormi. Vei fi de acord că ușa închisă îți redă simțul protejării, siguranței și calmului.

4.Situațiile imprevizibile

Preferăm să nu ne gândim la astfel de situații, dar ele pot apărea și e mai bine când ești pregătit. În cazul unei spargeri a locuinței, fiind ușa închisă la dormitor, poți avea mai mult timp la dispoziție pentru a ști cum să reacționezi sau să suni la poliție. Este și mai sigur dacă ușa dormitorului poate fi încuiată.