De ce nu trebuie să judeci sau să aprobi faptele altor oameni: Sfaturi de la un om înțelept

Adesea judeci oamenii care fac lucruri care sunt contrare atitudinilor tale? Dar trebuie să știi că există atât de mulți oameni ale căror opinii și acțiuni sunt complet diferite cu cele ale tale și asta este ceva normal.

În genere, merită să judeci oamenii? Poate ar trebui să ai grijă de tine și să fii atent la ceea ce faci, dar nu să te implici într-un conflict cu ceilalți?

De asemenea, cât de des aprobi acțiunile oamenilor? Poate fac lucruri foarte ciudate care nu trebuie aprobate. Un om înțelept a oferit sfaturi de ce nu este necesar să judecăm sau să aprobăm faptele altcuiva.

Oamenii care judecă pe alții sunt un fel de critici care stau în fotoliu. Este puțin probabil să își îndrepte atenția către ei înșiși, le este mai ușor să-i judece pe ceilalți, analizându-le acțiunile. Putem lua drept exemplu pandemia.

Mulți oameni au fost bolnavi de Coronavirus, dar persoanele care nu s-au îmbolnăvit au susținut că acest virus nu există. Acestora le-a fost foarte ușor să judece și să discute acest subiect doar pentru că nu au fost bolnavi niciodată sau poate că au fost asimptomatici și nu au știut. În orice caz, nu are rost să-i judeci pe alții dacă tu însuți nu ai fost în pielea lor.

Acum este clar de ce o persoană ar trebui să fie cât mai bine informată pentru a putea judeca sau aproba faptele cuiva. Dar, din păcate, oamenii nu sunt obișnuiți cu astfel de lucruri și se angajează să judece tot ce este în lume, crezând că au dreptate.

Dacă nu înțelegi anumite subiecte, atunci nu le aborda. Lasă-le oamenilor mai competenți, care pot spune cu adevărat ceva inteligent și adevărat.

Singurul lucru important și pozitiv pe care îl poți face este să nu te implici într-o dispută care nu îți va aduce niciun beneficiu.

Cu siguranță ai lucruri mult mai importante de făcut, decât să stai și să judeci pe alții. Poate ar trebui să te gândești la tine mai degrabă decât la altcineva?

Un om înțelept a spus:

“Nu judec și nu aprob nimic, am lucruri mult mai importante de făcut.”