De ce nu trebuie să fii bun și amabil cu toți oamenii: Un răspuns înțelept oferit de un vechi proverb arab

Înțelegerea și receptivitatea sunt adesea percepute de mulți ca o slăbiciune. De aceea, a fi bun și amabil pentru absolut orice persoană, nu se merită, deoarece mulți încearcă să profite constant de aceste două calități minunate.

Un vechi proverb arab ne vorbește despre faptul că amabilitatea și bunătatea unui om nu mai sunt trăsături apreciate de alții, ci doar folosite în beneficiul acestora, pentru că unii oameni vor începe doar să te folosească cu obrăznicie.

Fiind bun și amabil, oamenii nu fac decât să profite de tine, deoarece știu că niciodată la rugămintea lor nu îi vei refuza. Dar, ia aminte, nu trebuie să permiți altora să te folosească, trebuie să te înveți să poți spune “Nu” la timp, chiar și persoanei care nu ți-a făcut nimic rău.

Te întrebi de ce profită alții de bunătatea și amabilitatea ta? Pentru că le este convenabil că ești mereu la dispoziția lor, ești de acord cu ideile lor și nu îi contrazici niciodată. De asemenea, le este confortabil știind că ești flexibil și au controlul asupra ta.

Oamenii trebuie să te respecte mereu și nu doar atunci când au nevoie de tine, știind că nu îi vei refuza. Dar pentru ca alții să te respecte, mai întâi de toate trebuie să te respecți tu, în niciun caz nu te lăsa folosit și nu permite să fii marioneta altora.

Ține minte, oamenii vin în viața ta și pleacă, așa că fii bun pentru tine și ai grijă de tine. Trăiește-ți viața frumos și nu permite altora să te folosească!