De ce femeile îmbătrânesc rapid după 40 de ani: 10 pași anti-age pe care să-i întreprinzi imediat!

Ducând un mod de viață destul de activ, într-o zi… Într-o zi am simțit că nu vreau să mă ridic de pe canapea, am înțeles că nu pot face față excesului de greutate, că simt în mod constant o senzație de somnolență, apatie pentru tot ceea ce mă înconjoară, iar din oglindă mă privea o tanti care îmbătrânește. Anume atunci am decis să mă programez la un curs ANTIAGE!

Pentru a te întoarce de la starea de „tanti” la o femeie energică, frumoasă și plină de forțe de 40 de ani și a rămâne așa încă mulți ani înainte trebuie să faci următoarele lucruri:

1.Verifică nivelul hormonilor tiroidieni.

2.Verifică nivelul hormonilor sexuali și disfuncționalitățile legate de menstruație.

3.Verifică nivelul vitaminei D și a fierului în organism.

4.Găsește un endocrinolog bun (!) care să îți prescrie o terapie de substituție hormonală. Este vorba despre completarea hormonilor până la nivelurile normale pentru o femeie de vârsta ta.

5.Dormi suficient, respectă regimul corect și sănătos de somn. Adică, mergi la culcare cel târziu la ora 22:00 și dormi cel puțin 8 ore.

6.Adaugă activitatea fizică. 20 de minute pe zi – alergare lentă sau mers rapid, plus 2-3 antrenamente de forță pe săptămână. Dacă este posibil, adaugă 30 de minute de yoga, exerciții comune sau exerciții pentru spate.

7.Corectează-ți dieta, orientându-te spre alimentația sănătoasă. Redu caloriile zilnice, exclude fast-food-ul, zahărul și alimentele semi-finisate. Începe să mănânci proteine, și nu doar carbohidrați. Consumă mai multe legume. Respectă regimul de consum corect al apei.

8.Adaugă vitamine. Ai nevoie de calciu, colagen, omega-3 și acid alfa lipoic în calitate de antioxidant. Suplimentele se beau în cursuri pe rând, deoarece unele nu pot fi combinate între ele.

9.Exclude stresul, învață să faci față unor astfel de situații. Meditează și adaugă suplimente de magneziu.

10.Găsește ocupația care îți aduce plăcere și trăiește-ți viața cu pasiune, interesant și cu evenimente pline de bucurie. Oferă-le oamenilor din viața ta (soțului și copiilor) posibilitatea de a crește și a fi independenți. Acordă mai mult timp pentru sine, pentru dezvoltarea personalității tale.