De ce este mai bine să taci? Află răspunsul de la oamenii înțelepți

Tăcerea este un scut împotriva multor probleme, iar vorbăria este întotdeauna nefolositoare.

Sunt lucruri, despre care este mai bine să nu le spui altor oameni. Toate gândurile tale au o anumită energie, iar energia gândirii este foarte mare – tot ce este în mintea ta, se reflectă cumva în viața ta.

Energia poate face visele să devină realitate. Spunând oamenilor despre ideile tale și despre planurile tale pentru viitor, nu faci decât să irosești energia internă a gândirii. Nu este numaidecât ca alții să afle despre ele. Prin împărtășirea acestora, primești un răspuns de la energia lumii exterioare, iar aceasta nu mereu poate fi una pozitivă. Lumea este plină de invidioși și foarte mulți oameni îți pot dori răul în secret. Chiar și persoanele dragi uneori pot să nu te susțină, creând astfel frică și nesiguranță în mintea ta. Mai mult, atunci când spui cuiva de planurile tale, simți în mod subconștient că trebuie să le îndeplinești – privând astfel creierul de motivația atingerii scopului propus. Însă, dacă totuși ești nevoit să spui cuiva de planurile tale, atunci fă-o mai puțin emoțional, pentru a nu-ți irosi energia.

Nu te lăuda niciodată cu faptele bune! Când faci fapte bune și ajuți oamenii, atunci fă-o din inimă, dar nu pentru laudă. Faptele bune mereu aduc bine celui care le face, dar nu irosi energia binelui spunându-le altora despre acestea. Fericirea – iubește tăcerea, soarta singură te va răsplăti pentru ceea ce faci, nu-ți devaloriza faptele cu laudă.

De multe ori, oamenii se limitează la ceva anume pentru a deveni mai buni, pentru a scăpa de unele probleme sau pentru a deveni o versiune mai bună a lor. Spre exemplu, renunță la țigări, alcool, la anumite alimente sau produse, la jocurile de calculator, etc.

Niciodată nu ar trebui să discuți cu oamenii despre ceea ce ai decis să limitezi. Există o serie de motive pentru aceasta.

În primul rând, dacă vei vorbi constant despre acest lucru, atunci se va transforma în laudă și își va pierde adevăratul sens. Mai mult decât atât, este posibil să nu-ți duci la bun sfârșit planul, deoarece irosești energia gândului la importanța scopului tău.

În al doilea rând, dacă vorbești în mod constant despre propriile limitări, poate părea ca o încercare de a-ți impune punctul de vedere altora, iar oamenilor poate să nu le fie interesant acest lucru. Este posibil ca ei să te înțeleagă greșit și vei primi ca răspuns negativ.

De asemenea, este foarte important să nu te plângi oamenilor despre ceea ce se întâmplă în familia ta. În momentul în care se întâmplă conflicte în familie, putem să ne enervăm și să aruncăm asupra persoanei dragi tot negativul, pe care mai târziu îl putem regreta. Întotdeauna, înainte de a-ți exprima negativismul, camează-te, preia controlul asupra situației și gândește-te bine la ceea ce vrei să spui. Nu te plânge străinilor – acest lucru nu va ajuta la rezolvarea problemei, ci doar va agrava situația. Vei crea doar zvonuri și bârfe în jurul familiei tale, iar oamenii nu vor face decât să “înfrumusețeze” imaginea cu vorbe rele inventate de ei.