De ce este atât de important să nu culcăm copiii mai târziu de ora 21:00? Fiecare părinte trebuie să știe asta!

Toată copilăria noastră am auzit expresia: “Este ora nouă. Toți copiii dorm la această oră! “Treptat, obiceiurile se schimbă și nu numai în rândul adulților, ci și în rândul copiilor. Dacă înainte, la ora 21:00 eram deja în pat, atunci pe un copil modern este greu să-l convingi ca măcar să-și pună pijamalele la această oră.

Copilul trebuie să se culce devreme. Și nu sunt acceptate niciun fel de scuze! Acest lucru este necesar deoarece hormonul de creștere începe să fie produs în cea de-a patra etapă a somnului, adică la aproximativ la ora 00:30, dacă copilul se culcă exact la ora 21:00. Dacă copilul merge la culcare foarte târziu, îi rămâne mai puțin timp să producă acest hormon, lucru care afectează în mod serios creșterea lui.

În plus, conform experimentelor din acest domeniu, copiii cu regim corect de somn sunt mai concentrați la lecții și memorează mai bine materialul. Un alt plus semnificativ este faptul că copiii cu regim au un risc mai scăzut de a dezvolta boala Alzheimer la vârsta adultă, deoarece, potrivit medicilor, există doar două lucruri care încetinesc boala: somnul și exercițiile fizice.

Monitorizarea obiceiurilor copilului este sarcina părinților.

Cum să reconstruiți obiceiurile și să-l înveți pe copil să se culce mai devreme?

Situația trebuie schimbată radical, adică nu doar să înveți copilul să se culce mai devreme, ci și să impui acest regim tuturor membrilor familiei. Deoarece, dacă copilul aude voci după ce se culcă, vede lumini pe sub ușă, ajunge automat la concluzia că încă nu este momentul de a merge la culcare.

O altă soluție este de a începe o tradiție de a-i citi copilului înainte de culcare. Așa el va înțelege: dacă mama sau tata îi citesc o carte, înseamnă că e timpul să meargă la culcare.

Un factor important care pregătește terenul pentru somn este iluminatul cald de noapte în locuință. Potrivit psihologilor, culoarea galbenă caldă relaxează și ajută la pregătirea pentru trecerea în lumea viselor.

Un alt sfat este deconectarea și eliminarea tuturor gadgeturilor pe timp de noapte. Atunci când pornești și verifici constant dispozitivele în mijlocul nopții, oferi un exemplu rău pentru copii, care pot repeta obiceiurile proaste.

Nu uita de sport. Copiii care se antrenează seara adorm mult mai repede.

Nu neglija aceste reguli. Obiceiul de a merge la culcare devreme în copilărie va da rezultate bune în viitor: din acești copii, se vor forma adulți sănătoși din punct de vedere fizic și emoțional.