Dacă-ți schimbi dimineața, îți schimbi și viața! Încearcă rutina de dimineață SAVERS

Imaginează-ți că de prima oră a dimineții influențează cum îți va merge toată ziua. Puțini oameni de succes își încep ziua rătăcind fără țintă. Ei plănuiesc o rutină de dimineață motivantă pentru a genera energie și putere pentru acțiune, apoi se țin de ea în fiecare zi. La urma urmei, ziua bună se cunoaște de dimineață!

Hal Elrod este un speaker profesionist și autor al mai multor cărți, care susține că schimbarea rutinei sale matinale i-a schimbat viața și a pus baze solide pentru succesul său.

Elrod afirmă că, indiferent de ceea ce ai realizat deja, folosirea corectă a primelor minute ale fiecărei zi te va duce la un nivel și mai înalt. Ca rezultat al cercetărilor și experienței sale, Elrod a creat un sistem pe care l-a numit Life SAVERS. Aceasta este o rutină de dimineață în șase pași, cunoscută și sub numele de „Dimineața minune”.

Dacă-ți schimbi dimineața, îți schimbi și viața!

Hal Elrod propune să-ți aloci cel puțin 30-60 de minute pentru șase practici, pe care le-a descris cu abrevierea engleză SAVERS, fiecare dintre ele dezvoltă un anumit aspect al vieții oricărei persoane: fizic, intelectual, emoțional și spiritual.

S – silence (tăcere, liniște)

Tăcerea este prima practică care te ajută să încetinești și să-ți calmezi puțin stilul tău de viață.

Dacă vrei să-ți scazi nivelul de stres, începe ziua cu liniște sufletească, cu o minte limpede și proaspătă, care te va menține concentrat pe cele mai importante lucruri din viață.

Nu există un singur mod corect de a practica tăcerea. Iată tehnicile pe care le poți folosi: meditație, rugăciune, contemplare, respirație profundă. Toate îți relaxează corpul și mintea.

„În atitudinea tăcerii, sufletul găsește calea într-o lumină mai clară, iar ceea ce e eluziv devine evident.” – Mahatma Gandhi

A – affirmations (afirmații)

Afirmațiile sunt un instrument puternic pentru a vă aminti de potențialul nelimitat care se află în noi.

Afirmațiile sunt una dintre cele mai eficiente modalități de a deveni rapid persoana care trebuie să fii pentru a realiza tot ceea ce îți dorești. Afirmațiile îți permit să planifici și să-ți dezvolți atitudinea adecvată de care ai nevoie pentru a-ți atinge scopurile.

Creează-ți propriile afirmații. Scrie ce vrei, cine vrei să devii și ce trebuie să faci pentru a-ți schimba viața în bine. Când îți planifici și scrii în mod conștient afirmațiile și le repeți zilnic (de preferință cu voce tare), acestea îți stimulează subconștientul.

Repetarea constantă a afirmațiilor va forța în cele din urmă mintea să le accepte, ceea ce va duce la o schimbare a modului tău de gândire. Cu suficiente repetări, afirmațiile vor fi înregistrate în subconștientul tău și vor începe să se manifeste în lumea reală, determinându-te să acționezi.

„Repetarea afirmațiilor este cea care duce la credință. Și odată ce această credință se transformă într-o convingere profundă, lucrurile încep să se întâmple.” – Muhammad Ali

V – visualizations (vizualizarea)

Vizualizarea, cunoscută și sub numele de vizualizare creativă sau repetiție mentală, este practica de a crea un impact pozitiv asupra lumii tale exterioare, folosind imaginația ta. Aceasta creează imagini ale comportamentelor și situațiilor dorite de tine.

Vizualizarea este o oportunitate de a experimenta ceea ce tocmai intenționezi să realizezi. Această metodă este folosită, de exemplu, de sportivii care își imaginează startul și traseul ideal înainte de competiție.

Cu cât descrii mai viu obiectivul dorit și cu cât emoțiile tale sunt mai puternice, cu atât vei avea mai multe șanse să le atingi.

E – exercise (exerciții)

Exercițiile de dimineață ar trebui să fie o parte importantă a ritualului tău zilnic. Câteva minute în fiecare dimineață îți vor oferi un plus semnificativ de energie, îți vor mări încrederea în sine și îți vor crește concentrarea.

Poți merge la o simplă plimbare, să faci jogging, să faci sală sau să faci exerciții acasă. Ce tip de activitate să alegi depinde de tine. Dacă vrei să fii în formă, sănătos și plin de energie, trebuie să faci sport.

„Dacă nu ai timp să faci mișcare, s-ar putea să fii nevoit să-ți aloci timp pentru boală.” – Robin Sharma

R – read (citește)

Cititul este o cale rapidă către o schimbare pozitivă. Acesta este cel mai direct mod de a dobândi noi cunoștințe și strategii necesare pentru a atinge cel mai înalt nivel în toate domeniile vieții.

Este important să înveți de la experți. Cel mai rapid mod de a avea succes este de a imita oamenii care au realizat deja ceva. Orice întrebare își are răspunsul în cărți.

„Citirea pentru minte este la fel ca exercițiul pentru trup și rugăciunea pentru suflet. Devenim ceea despre ce citim” – Matthew Kelly

S – scribing (scrie)

A scrie ceva te face să te gândești mai atent la ceea ce scrii și, astfel, să-i înțelegi sensul mai profund.

Jurnalul îți va permite să identifici și să-ți organizați propriile gânduri. Te va ajuta să îți dezvolți propriile idei. Poți scrie despre obiectivele tale, vise, planuri, familie, poți descrie soluții la probleme și tot ceea ce este important pentru tine.

„Ideile interesante pot apărea brusc și de nicăieri. Dar nu este nimic mai rău decât să le păstrezi în memorie” – Rolf Smith

În sfârșit: Cel mai important lucru despre aceste 6 practici este că funcționează 100%. Modul în care petreci prima oră a zilei este cheia pentru a-ți dezvolta potențialul și pentru a-ți realiza obiectivele propuse.