Cuvântul de care trebuie să scapi, dacă vrei respect, pământ ferm sub picioarele tale și un drum spre succes

Cu toții facem parte din vasta mișcare a vieții. Și, în același timp, fiecare dintre noi este o parte din noi înșine.

Tot ceea ce se întâmplă în interiorul tău se reflectă în lumea exterioară.

Dacă vreți să vedeți viața ca fiind oribilă și lipsită de bucurie, veți reuși.

Dacă vrei să trăiești în lumea bunăstării și a surprizelor plăcute, a frumuseții și a sprijinului, îți va reuși și asta.

Principalul lucru este să faci o curățare constantă a gândurilor și reacțiilor tale.

De asemenea, păstrați-vă limba și urechile curate din punct de vedere mental, nu permiteți să introduceți gânduri distructive în mintea voastră și să deveniți cauza emoțiilor triste, a grijilor și a stresului cuiva.

Fiecare dintre noi interacționează cu oameni tot timpul: familie, rude, prieteni, colegi, persoane din social media etc.

Încă de când eram copil, mi-am amintit un lucru foarte important. Mai exact, un cuvânt care nu ar trebui să existe în natura și în viața noastră, pentru că este un adevărat distrugător, un stricător de idei, un războinic al complexelor și un devalorizator al oricărui demers.

Era cu mult timp în urmă, când iarba era mai verde, copacii mai înalți, iar bunica mea iubită încă nu plecase spre cer.

Mă întorceam de la o altă plimbare unde cineva mă lovise cu ceva. Nu o arătam pe stradă, dar acasă plângeam ca un izvor de lacrimi și eram resemnată cu lumea.

M-a întrebat bunica mea: “Lu, ce s-a întâmplat?”

Și am izbucnit într-un discurs înflăcărat:

– “Bunico, vezi tu, ne jucam, totul era bine. Apoi au venit niște băieți ciudați și au început să ne insulte. Și acum toată lumea știe că sunt urâtă și că am cel mai urât nume de pe pământ!

Ceea ce ador la bunica mea și la toate rudele mele este că întotdeauna au avut gânduri mari și înțelepte care m-au readus la realitate.

Bunicuța, cu calm, întinzând aluatul de biscuiți, a spus:

– Amintiți-vă un lucru simplu – cuvântul “TOATE” nu există în natură. Nu există. Există o persoană care a spus ceva. Mai este o persoană care s-a gândit la ceva. Unora le place înghețata, altora le plac biscuiții cu arahide. Unora le place iarna, alții așteaptă cu nerăbdare vara. Dar asta nu este TOTUL.

– Dacă vrei să afli, dacă vrei să afli adevărul sau dreptatea, trebuie să fii specific și să te ocupi de persoana în cauză. Iar dacă vreți să fiți inteligenți și înțelepți și să mergeți mai departe, acordați mai puțină atenție cuiva care nu are altceva mai bun de făcut decât să insulte și să provoace oamenii.

Așa stau lucrurile: permitem cuiva să ne distrugă visele, să ne devalorizeze talentele și înfățișarea, si apoi le proclamăm pe TOATE.

Două sau trei povești de viață personală nefericite mai târziu, ajungem brusc la teoria că TOATĂ lumea nu ne place, TOATĂ lumea nu este interesată de noi, TOATĂ lumea nu ne observă, TOATĂ lumea ne dorește numai răul, și așa mai departe.

Nu există un TOT. Generalizând, ne privăm de oportunități, de mișcare înainte, de bucuria de a trăi.

Acești inexistenți TOȚI ne sperie atunci când vrem să începem ceva, dar ne temem că TOȚI vor râde și ne vor arăta cu degetul.

Atunci când vrem să spunem ceva sau să ne exprimăm sentimentele, ne temem că TOȚI nu vor înțelege sau ne vor considera proști.

Și totuși, pentru altcineva, cuvântul tău dureros poate fi și cuvântul TUTUROR. O spui fără să te gândești, iar viața omului s-a oprit și culorile s-au estompat.

Să ne urmărim gândurile pe măsură ce le transmitem cu voce tare.

Și să înțelegem în sfârșit un lucru elementar – fiecare se naște ca un singur exemplar și are propriile gânduri, propria viziune asupra lumii, prioritățile sale în materie de frumusețe, ideile sale despre dragoste, prietenie și ajutor.

Ești tu și persoana care vorbește cu tine în acest moment. Și mai sunt și prieteni separați, care sunt, de asemenea, indivizi unici, cu propriile gusturi.

Și chiar dacă cineva urcă pe scenă și spune la microfon: “Ești cea mai frumoasă și cea mai iubită, iată coroana ta de regină a frumuseții”, acestea sunt cuvintele unei singure persoane, nu ale TUTUROR. Toată lumea stătea acolo și avea dreptul să creadă că altcineva este frumos și să nu te viseze din toată inima.

Acolo ești tu. Acest lucru este suficient pentru a trăi Viața, pentru a încerca, pentru a face greșeli, pentru a analiza, pentru a inventa, pentru a acționa, pentru a gândi, pentru a schimba, pentru a schimba și pentru a schimba.