Cum să treci mai ușor peste durerea care ți-a provocat-o o altă persoană? O înțelepciune chineză foarte veche, dar cu un sens profund

În viață, nimeni nu este protejat de trădare, înșelăciune și supărări, iar cel mai adesea, acestea sunt provocate nu de dușmani, ci de oamenii cei mai apropiați nouă, pe care îi iubim și avem încredere. Iată câteva sfaturi utile despre cel mai simplu mod de a trece peste durerea pe care ți-o poate provoca o persoană dragă și nu numai.

Ai fost jignit sau te-ai supărat pe cineva? De foarte multe ori, un om poate să nu-și dea seama că a jignit pe cineva și că a provocat durere. Adesea, acest lucru se datorează faptului că persoana este vulnerabilă de la bun început.

De exemplu, suferința poate fi resimțită mai acut de un copil, un adolescent sau o femeie. Uneori ne supărăm pe faptul că persoana dragă este ocupată și nu ne poate acorda atenție, dar nu putem înțelege că persoana care ne-a supărat în acest mod nu ne-a dorit rău, iar să fii supărat pe ea este pur și simplu fără sens.

Prin urmare, determină imediat cine este de vină – dacă ți-a făcut asta în mod intenționat sau dacă tu însuți așteptai ceea ce această persoană pur și simplu nu a putut face. Poate că ea va fi cu adevărat surprinsă să afle că te-a supărat.

Este mult mai dificil să supraviețuiești unei lovituri intenționate, dar, pe de altă parte, cel care a fost supărat are un avantaj – știe deja cine îi este prieten și cine este inamicul.

Este greu să suporți momentul când o persoană ți-a făcut rău, dar amintește-ți că oamenii fericiți nu doresc rău nimănui. Din acest motiv, o persoană care dorește cuiva rău nu este împlinită și fericită.

Și adesea faptele sale rele sunt cauzate fie de nemulțumiri inexistente pe care, după cum i se pare, tu însuți le-ai provocat, fie din alte motive, de exemplu: invidie, ură, agresivitate, faptul că ai evitat-o. Prin urmare, ea este obligată, după cum i se pare, să se apere.

Nu este ușor să treci peste trădarea unui amic sau peste faptul că te-a înșelat persoana iubită, dar trebuie să te pregătești din timp pentru astfel de fenomene. La urma urmei, tu însuți poți face o greșeală cu alegerea, poți înțelege că lângă tine pur și simplu nu se află persoana potrivită.

Aceasta este o alegere liberă a fiecărei persoane, din acest motiv, în cazul că ești înșelat/ă și vrei să pui capăt relației, ar trebui să te pregătești din timp. Acest lucru te va ajuta să supraviețuiești durerii.

Viața este plină de o mulțime de surprize, iar atunci când apare o problemă, nu este bine să fii aprofundat în ea, dar este mai bine să renunți. Cu trecerea timpului, îți va fi mai ușor să înțelegi ce să faci.

În China, există o mulțime de înțelepciuni care sunt relevante în orice moment. Acestea ajută la îndurarea și depășirea oricăror probleme și nemulțumiri, inclusiv a celor emoționale. Iată o înțelepciune chineză care spune multe:

“Dacă vei ierta persoana care te-a rănit, acesta va fi darul tău pentru el. Dacă vei uita persoana care te-a rănit, va fi darul tău pentru tine.”