Cum să-ți protejezi de rău cel mai sacru lucru din viață – familia

Familia este ceva sfânt, este o fortăreață pe care trebuie s-o protejăm de atacurile din jur.

Soțul și soția trebuie să fie totul unul pentru altul

Atunci când îți alegi partenerul, gândește-te bine ce vrei să fie el pentru tine – pur și simplu iubit sau și prieten, sfătuitor, camarad de luptă, dacă trebuie.

Dacă cauți cu cine să poți vorbi pe teme profunde, trebuie să te aștepți că acesta nu va fi și bogat, de exemplu.  Este foarte important să înțelegi ce așteptări ai de la această persoană, ca să nu te dezamăgești ulterior.

Soții nu trebuie să aibă secrete unii față de alții. Soția nu trebuie să aibă secrete cu mama, iar soțul nu trebuie să aibă secrete cu prietenii. O familie nu este adevărată dacă cele mai importante lucruri sunt discutate cu cei din afara ei.

Mai mult, felul de a fi și comportamentul soțului într-o familie sunt influențate de soție. Astfel, soția își poate determina soțul să fie mai bun sau, din contra, poate să evidențieze în el cele mai negative trăsături.

O soție trebuie să-și influențeze soțul așa încât să cultive în el bunătatea, creativitatea, respectul. Veți fi ambii recunoscători pentru asta.

Soții trebuie să evite glumele care deranjează sau chiar supără

Obiceiul de a ne plânge de soți și soții în discuție cu alte persoane, chiar și în mod ironic, este unul dăunător pentru familie. Uneori și glumele aparent inofensive pot aduce tensiune în relație.

Familia este un loc sacru, simbolul cerului, oglindirea noastră

Sfințenia în familie este adusă doar de către cei doi soți, ceilalți doar o profanează.

Nu lăsa pe nimeni să-ți vorbească de rău partenerul și nici tu nu deschide gura ca să te plângi, pentru că astfel deschizi ușa pentru energia negativă, pentru răutate.

Nu te lăuda cu fericirea ta

Fericirea iubește liniștea. Protejează-ți relația de gândurile străine, de invidie și bârfe. Nu lăsa pe nimeni să se implice în viața voastră și păstrați momentele frumoase doar pentru voi.