Cum să-ți împlinești dorințele: Cea mai bună tehnică de la scriitorul John Kehoe

Dragi cititori, vreau să vă prezint o metoda prin care puteți să ajungeți la scopurile propuse. Această tehnică este descrisă în cartea „Subconștientul poate totul”, publicată de scriitorul și antrenor canadian în domeniul dezvoltării personale John Kehoe și se numește „marcarea dorințelor”.

Sunteți de acord că împlinirea dorințelor vă aduce doar emoții pozitive? În momentul, când vă dați seama că s-a întâmplat ceva bun, sunteți foarte fericiți?

Dar cum vă bucurați când vă imaginați că o dorință sau alta se va împlini? În acel moment, când ții în mână un obiect la care ai visat sau te afle într-un loc, unde de mult dorești să ajungi? Nu-i așa că îți imaginezi în cele mai mici detalii cum se realizează dorința? De fapt, aceasta este metoda pe care o propune canadianul – „vizualizați-vă și simțiți bucuria împlinirii dorințelor, pentru că acestea să devină realitate”, afirmă Kehoe.

Mai jos vă las un fragment la acest subiect din cartea „Subconștientul poate totul”:  

Dacă vizualizarea este ca și cum ați face propriul dumneavoastră videoclip, atunci marcarea dorințelor presupune să adăugați sentimentele corespunzătoare imaginii. Spre deosebire de vizualizare, atunci când „marcați o dorință”, vă concentrați mai întâi pe senzația pe care o trăiți.

Aici intră în joc imaginația voastră.

De exemplu sunteți la o conferință și trebuie să vorbiți în public. Cum vă imaginați sentimentele de la o prezentare de succes? Ce simți în momentul când vorbiți? Sunteți calm, aveți emoții sau poate sunteți nervos? Oricare ar fi reacția dumneavoastră, lăsați-o să treacă prin voi. Trăiți cu un sentiment de încredere că ați obținut deja ceea ce doriți.

În Biblie, ucenicii lui Hristos îl roagă să-i învețe să se roage, iar Isus le-a răspuns: „Orice cereți în rugăciune, credeți că veți primi”. Și apoi adaugă: „Trebuie să credeți că ați primit deja, nu că veți primi vreodată – dacă vreți asta cu adevărat.”

Oricine înțelege folosirea puterii creierului vă va spune că acesta este un proces puternic.

Voi spune istoria unor prieteni de-ai mei: Bill și Janet Henderson. Familia Henderson voia să se mute din sat într-un oraș. Ei doreau să cumpere o casă, deși își dădeau seama că bugetul nu le permite. Aceștia însă sperau la o casă mare, cu grădină și o curte mare, toate acestea la un preț accesibil.

Două luni mai târziu, m-au chemat să-le vizitez noua lor casă. Mi-au arătat casa, grădina și curtea. Uimit de cele văzute, i-am întrebat: „Credeți că este un miracol că ați reușit să găsiți o astfel de casă la un preț atât de bun?”.

Răspunsul lui Bill m-a surprins și mai tare: „Desigur că nu. Nici măcar nu am fost uimiți. Noi ne-am imaginat mintal că vom deveni proprietarii acestei case acum două luni.”

Ei nu s-au gândit unde și când vor găsi casa dorită – pur și simplu și-au imaginat constant că vor avea o asemenea casă. În gândurile lor ei deja erau proprietari. Ei nu știau de existența casei în care trăiesc acum, dar ei știau exact ce vor, iar dorința s-a înrădăcinat în gândurile lor și a devenit realitate.

Cu toții avem această putere. Gândurile creează realitatea din jurul nostru și această tehnică a marcării gândurilor este doar o pistă de pornire spre ceea ce aveți cu adevărat nevoie.

Un „marcaj al dorințelor” este un exercițiu mintal care durează aproximativ cinci minute pe zi, un fel de explozie de energie pe care o creați în mod regulat, fără a pierde o singură zi.  Utilizarea ocazională a acestei metode este ineficientă. Setați pentru dumneavoastră un orar fix pentru acest exercițiu. Înrădăcinând mereu sentimentul că ai ceea ce îți dorești, indiferent de natura dorită. Simte cum se realizează dorința, bucură-te, emoționează-te, imaginează-ți și acest lucru se va realiza.