Cum să-ți faci viața mai interesantă: 7 sfaturi de la Pablo Picasso

Pablo Picasso a trecut prin multe încercări ale vieții: sărăcie și avuție, război și pace, lipsă de atenție și faimă mondială. The Times l-a numit „cel mai bun artist dintre cei care au trăit în ultmii 100 de ani”. Istoria sa de viață este imposibil de repetat și de la el ai ce învăța.

1.„Poate cel ce crede că poate. Nu poate cel ce crede că nu poate. Aceasta este o lege imuabilă, incontestabilă.”

Convingerile noastre controlează rezultatul acțiunilor noastre. Atunci când crezi că nu ești capabil să faci ceva, percepția ta se schimbă. Tu devii sigur că n-o să reușești și din cauza asta ai emoții și începi să greșești. În același timp, dacă crezi că vei reuși, creierul începe să caute soluții și metode ca să te ajute.

2.„Eu întotdeauna fac ceea ce nu știu să fac, ca să mă învăț.”

Pentru a ne dezvolta, trebuie să ieșim din zona de confort și să facem cât mai multe lucruri noi. Nu există lucruri pe care nu le poți face. Doar trebuie să înveți.

3.„Inspirația există, doar că ea vine numai în timp ce muncești.”

Vei pierde foarte mult timp dacă vei aștepta inspirația să vină. Cea mai scurtă cale pentru inspirație este prin procesul de lucru.

4.„Poți amâna pe mâine doar ceea ce nu vrei să termini până mori. Acțiunea este cheia spre succes.”

Nu aștepta momentul potrivit sau perfect, el n-o să apară niciodată. Deprinde-te să faci tot mai mult și mai mult, astfel vei reuși să schimbi ce îți dorești.

5.„Alții au văzut ceea ce era și au întrebat „de ce?”. Eu am văzut ceea ce putea fi și am întrebat „de ce nu?”.

Trebuie să-ți adresezi întrebările corecte. Ele trebuie să fie pozitive și să te ajute în ceea ce faci. Întrebările greșite, îți vor oferi răspunsuri care îți vor știrbi încrederea și te vor face să crezi că ești incompetent.

6.„De-am putea să scăpăm de creier și să folosim doar privirea…”

Analizează, judecă mai puțin oamenii. Nu le pune etichete. Astfel vei vedea că lumea e mai frumoasă decât îți părea.

7.„Tinerețea nu are vârstă.”

Nu este târziu să începi ceva, niciodată. Nu te lăsa influențat de opinia publică. Prețuiește prezentul și posibilitățile tale.