Cum să-ți faci un CV atractiv pentru angajatori: 7 Greșeli de evitat!

Cu toții ne dăm seama, că mințind un potențial angajator ne putem crea probleme serioase. Pe lângă asta, există unele greșeli, care îi alarmează pe anagajatori și specialiști în resurse umane. Îți recomandăm să faci cunoștință cu punctele enumerate mai jos și să le eviți în CV-ul tău!

1.Greșelile gramaticale și tipografice

Dacă reprezentantul departamentului de resurse umane observă unele greșeli în CV, acesta are dubii în privința candidatului, bănuind că este prea neglijent și nu acordă atenția cuvenită detaliilor, ceea ce nu îi adaugă atractivitate.

Înainte de a expedia CV-ul citește-l neapărat de câteva ori și cere prietenilor sau cunoscuților să facă același lucru.

2.Nume de fișier incorect

Specialiștii în Resurse Umane acordă o importanță deosebită unor astfel de lucruri. Alegând un titlu pentru fișierul CV-ului, asigură-te că incluzi în denumire numele tău. Astfel, persoana responsabilă de selectarea personalului va putea găsi rapid documentul necesar în orice caz. Fii conștient de faptul, că este foarte dificil să îți găsească CV-ul printre mulțimea de alte dosare ale căror nume nu spune nimic.

3.O adresă poștală de prost gust

Asigură-te, că adresa poștală, de pe care expediezi CV-ul, arată profesional. Dacă nu ai o asemenea adresă, creează una nouă. Dacă încă mai lucrezi undeva, nu utiliza adresa de serviciu.

4.Pauzele între posturile de muncă ocupate

Lacunele în experiența ta profesională sunt întotdeauna vizibile, dar în condițiile economiei moderne, acestea sunt considerate o normă. Nu uita să indici cu ce te-ai ocupat în acele momente când nu aveai un post de muncă oficial.

5.Informația care nu este relevantă pentru muncă

Prin includerea în CV a informațiilor care nu se referă la postul de muncă dorit, pur și simplu îi irosești timpul specialistului în Resurse Umane. Nu e cazul să dezvălui toate detaliile. Descrie experiența și cunoștințele care îți pot fi utile la noul post de muncă.

6.Incertitudinea

Dacă dorești să inspiri încredere potențialului angajator și să-l convingi de ceva, fii foarte concret. Descrie-ți realizările în cifre, de exemplu: „Datorită acțiunilor mele, venitul companiei pentru ultimul an a crescut cu 9%” Astfel, CV-ul tău va arăta mai atrăgător.

7.Schimbarea frecventă a posturilor de muncă

Dacă ai schimbat frecvent locurile de muncă, acest lucru poate fi suspect pentru angajatorul tău. Gândește-te la posibilitatea de a elimina din CV denumirile companiilor, în care ai lucrat doar o lună sau două, precum și posturile care nu se referă la poziția dorită.

Dacă totuși îți dorești să menționezi despre angajarea pe termen scurt, nu uita să menționezi contribuția pe care ai adus-o, astfel încât angajatorul să-și poată da seama de importanța acestei experiențe, oricare ar fi ea.