Cum să-ți faci corect valiza: 9 Trucuri utile de la militari!

Înainte de călătorii, aproape toată lumea este stresată, însă nu și militarii. Sfaturile lor te vor transforma într-un profesionist al împachetării lucrurilor.

1.Antrenează-te

Un sfat frecvent de la militari – adună, despachetează și apoi iar adună-ți lucrurile cu câteva zile înainte de plecare. Astfel nu doar te vei obișnui dar și vei memora ce și unde se află în valiză și vei găsi repede ce ai nevoie.

Așează toate lucrurile pe pat, pe podea și antrenează-te. Atunci îți va fi mai ușor să decizi de ce ai nevoie mai mult în călătorie.

2.Rolează, răsucește, leagă

Încearcă să aranjezi lucrurile astfel, încât acestea să fie de formă și mărime asemănătoare. Astfel ele se vor potrivi mai bine și vor ocupa mai puțin spațiu în valiză.

Lucrurile mai mari, care sunt greu de împăturit, cum ar fi scurta sau sacul de dormit, rolează-le și leagă-le cu o sfoară.

3.Pune lucrurile în ordine inversă

Metoda cea mai practică de a aduna valiza – este să împachetezi lucrurile în ordine inversă. Gândește-te: ceea ce vei pune în primul rând, va fi scos la urmă. Dacă ajungi la destinație seara, atunci pune la urmă pijamaua și alte lucruri necesare pentru somn. Iar perechea de blugi de rezervă las-o la fundul valizei.

4.Distribuie strategic greutatea în valiză

Cel mai comod este să călătorești cu rucsacul. Dar nu uita, cel mai greu obiect trebuie plasat în centrul rucsacului, ca sa fie mai aproape de coloana vertebrală. Astfel rucsacul nu te va trage înapoi.

Aceeași regulă este valabilă și pentru valiză sau geantă. Împarte-ți valiza în trei zone. Zona de jos trebuie să fie de greutate medie, a doua zona – cea mai grea, iar cea de sus – cea mai ușoară.

5.Imaginează-ți că construiești un perete

Aranjează lucrurile în modul în care ai pune cărămizile și cimentul în construcția unui perete. Încălțămintea sau husele cu lucruri mici sunt ,,cărămizile” tale. Iar hainele și lenjeria – ,,cimentul”, care umple spațiile goale. Dacă îți vei aranja astfel valiza, lucrurile nu vor face zgomot în timpul mișcării.

6.Dacă nu știi, cu ce să ocupi spațiul liber, pune mai multe șosete

Dacă între lucrurile din valiză rămâne mult spațiu liber, ocupă-l cu șosete. Acestea, cu siguranță, îți vor prinde bine.

7.Ia doar necesarul

Nu îți lua prea multe lucruri. Fii pregătit pentru situațiile imprevizibile, dar nu aduna prea multe. Trebuie să ai viteză mare și rezistență scăzută.

Înainte de a-ți aduna lucrurile, dă-le la o parte pe cele mai puțin importante. Aranjează mai întâi lucrurile cele mai necesare, dacă îți mai rămâne spațiu adaugă din celelalte.

8.Pune lucrurile mărunte în huse aparte

Pentru a-ți aduna minuțios valiza, pune lucrurile în huse aparte. De exemplu, într-o husă pune toate dispozitivele și cablurile, în alta – toate articolele de toaletă. Pentru asta se vor potrivi perfect husele din țesătură cu fermoar.

9.Găsește valiza perfectă

După cum se știe, militarii nu își schimbă echipamentul. De aceea, ei ne sfătuie să găsim valiza sau rucsacul perfect pentru noi. Mai bine să cheltuiești mai mulți bani și să obții mai mult confort și spațiu.