3 metode să te odihnești, dacă până la vacanță mai ai mult

Cum să supraviețuiți zilelor lucrătoare și să nu vă consumați, dacă dintr-un anumit motiv nu puteți să plecați în vacanță.

1.Schimbați ambianța

Multe experimente și studii psihologice au confirmat faptul că schimbarea ambianței are un efect pozitiv asupra dispoziției și productivității noastre.

Evident că ești epuizat atunci când zilnic vezi aceeași masă, calculator și patru pereți ai biroului. Dacă mediul de la locul de muncă a început să te enerveze, atunci e timpul să schimbi ceva. În caz contrar, munca va cauza tot mai multe emoții negative.

Nu este neapărat să se facă schimbări drastice. Puteți schimba pur și simplu screensaver-ul de pe desktop-ul dvs., agăța un tablou, pune o fotografie dragă inimii pe masă, pune un ghiveci cu o plantă de cameră, o jucărie amuzantă sau un suvenir. Dacă este posibil, mutați masa în altă parte sau lucrați în alt birou.

2.Schimbați rutina zilnică

De multe ori ne este frică de schimbare și nu îndrăznim să facem ceva neobișnuit. Cu toate acestea, acest comportament poate avea consecințe negative. Ne agățăm de ordinea stabilită, chiar dacă aceasta nu este utilă.

Neuro-biologii au demonstrat că creierul uman are nevoie întotdeauna de ceva nou.

Chiar și cele mai mici modificări ale programului de lucru vor aduce varietate și noutate în viața dvs. și vor crește capacitatea dvs. de concentrare.

Această metodă dezvoltă, de asemenea, și gândirea creativă. Respingerea programului de lucru obișnuit crește neuroplasticitatea creierului – capacitatea de a forma noi conexiuni neuronale.

Transferați antrenamentele de seară pentru dimineață, luați prânzul în altă parte sau să găsiți metode noi pentru efectuarea sarcinilor standard.

3.Deconectați smartphone-ul

Acest sfat poate părea nerealist, deoarece fără un telefon în present nu ai cum supraviețui. Cu toate acestea, timpul petrecut pe Internet poate fi petrecut mult mai interesant și productiv.

Nu trebuie să vă verificați corespondența și să răspundeți la scrisori de lucru în timpul întâlnirilor cu prietenii sau rudele. Desigur, nu trebuie să dispari și să eviți apelurile după orele de lucru. Pur și simplu nu lăsați dispozitivele să vă ia mult timp și efort.

Poate că vacanța nu este atât de aproape, dar puteți încerca să vă distrageți puțin de problemele de lucru.