Cum să te comporți cu oamenii care te dezamăgesc?: Înțelepciunea care merită să fie cultivată în caracterul tău

Probabil că fiecare din noi a fost dezamăgit de către persoanele în care am avut mare încredere și pe care le consideram prieteni adevărați.

Ce să faci în astfel de cazuri? Mulți oameni spun că cel mai bine este să nu fii credul de la bun început, dar în practică acest lucru nu este ușor de implementat. Pentru că astfel poți elimina pentru totdeauna din viața ta dragostea și prietenia, tandrețea și multe altele.

Mai mult, mulți psihologi sunt siguri că doar copiii pot fi naivi și această trăsătură de caracter nu este caracteristică adulților și persoanelor independente. De fapt, nu este chiar așa – o persoană poate fi destul de naivă și se poate bucura de orice indiferent de vârsta care o are.

Cum totuși să te comporți cu oamenii care te dezamăgesc? Ce este mai bine – să accepți oamenii așa cum sunt sau să nu mai comunici cu ei? Ce este mai ușor – să ierți trădarea sau să comunici cu cei care te-au dezamăgit, să înduri și să ierți din nou? Răspunsul nu este atât de simplu pe cât pare, pentru că totul depinde de situație.

Imaginează-ți că și tu poți dezamăgi o persoană. De exemplu, o poți jigni, spunând ceva neplăcut, sau, ai putea face ceva ce nu se aștepta de la tine.

Este imposibil să fii perfect, indiferent cât de mult ai încerca. Dacă tu însuți ai dezamăgit pe cineva, atunci încearcă să dai dovadă de curaj și să decizi singur dacă merită să comunici cu o astfel de persoană sau nu. Dezamăgirile în viață pot fi foarte multe.

Nu confunda trădarea cu dezamăgirea. Dacă o persoană te-a dezamăgit și s-a dovedit a nu fi ceea ce ți-ai imaginat că este, dacă nu a procedat conform așteptărilor tale, asta nu înseamnă că este o persoană rea. Desigur, asta în cazul în care nu ți-a făcut nimic rău. Într-o astfel de situație, este mai bine să te gândești la faptul că tu însuți poți face greșeli.

Pentru a nu mai fi dezamăgit, încearcă să nu te auzi doar pe tine, dar să-ți asculți și interlocutorii, să încerci să-i înțelegi, să-i ierți și să nu ai conflict cu ei. Atunci vei reuși să faci față frustrărilor tale, gândurilor negative și vei învăța să eviți dezamăgirile.

Trădarea și dezamăgirea nu sunt același lucru. Un trădător se comportă adesea răutăcios, nu ține cont de interesele tale, încearcă să rănească, să jignească, să umilească, să se comporte nepoliticos, chiar dacă nu ai greșit cu nimic. În schimb dezamăgirea, te învață să nu mai ai așteptări de la oameni.

Trădarea nu poate fi iertată. Mai ales atunci când o persoană se comportă răutăcios în mod deliberat și încearcă constant să facă rău. În acest caz, este important să nu mai comunici cu această persoană și să nu te mai întorci acolo unde nu te-ai simțit confortabil. În caz contrar, îți poți face mult mai mult rău decât în ​​orice altă situație. Nu este necesar să te răzbuni pe inamic, doar nu trebuie să comunici cu el. Există chiar și o înțelepciune:

“Educă în tine o trăsătură de caracter foarte bună – niciodată nu căuta dreptatea în oamenii care te-au dezamăgit. Pleacă în tăcere și lasă-i singuri cu toată răutatea lor.”