Cum să slăbești? 8 lifehack-uri eficiente pentru pierderea în greutate

Se pare că știm deja absolut totul despre pierderea în greutate – cine nu este familiarizat cu aplicațiile de numărare a caloriilor?

După părerea noastră, pur și simplu nu mai sunt astfel de oameni care să nu cunoască despre procesul de slăbire. Cu toate acestea, încă nu toată lumea a slăbit, iar majoritatea încă mai au probleme în a pierde în greutate.

Astfel, prezentăm mai jos 8 lifehack-uri foarte eficiente pentru cei care plănuiesc să slăbească în viitorul apropiat.

1. Mănâncă ouă la micul dejun

Din multe surse, auzim că la micul dejun trebuie să consumăm carbohidrați – cereale, etc. Se pare că carbohidrații reprezintă energie, care este necesară să fie acumulată dimineața.

Așadar, încearcă să te înveți să mănânci ouă la micul dejun, sub orice formă. Poți prepara chiar și o omletă cu o bucată de carne fiartă (cum ar fi carnea de porc fiartă) sau cu avocado (grăsimi sănătoase).

Hormonul leptina, care se găsește în albușul de ou, te va ajuta să nu te gândești la mâncare până la următoarea masă.

2. Nu exclude complet grăsimile

Multă vreme s-a crezut că, dacă vrei să slăbești și să fii sănătos, trebuie să te dezici de toate produsele care conțin grăsime, adică de grăsime sub orice formă.

Cu toate acestea, recent s-a descoperit că cei care se limitează la grăsime, în medie, trăiesc mai puțin decât cei cărora le place să mănânce untură sau o bucată de slănină bună.

Cert este că, lipsindu-ne de grăsime, ne dorim constant să mâncăm, iar foamea nu este cel mai bun prieten al oamenilor care doresc să slăbească.

3. În loc de dulciuri mănâncă alune

Lucrând, dorim să creștem rapid activitatea creierului și, prin urmare, consumăm dulciuri, dar încearcă să înlocuiești dulciurile pe nuci.

Nucile sunt mai benefice decât bomboanele, pentru că sunt bogate în fibre și au o mulțime de grăsimi sănătoase care la fel sunt benefice pentru organism după cum am menționat mai sus.

4. Dormi mai mult

În primul rând, corpul pierde în greutate chiar și atunci când se află în repaus.

În al doilea rând, conform cercetărilor, cei care dorm 8-9 ore consumă în medie cu 300-400 de calorii mai puține decât cei care dorm 6-7 ore sau chiar mai puțin. Poate că organismul în acest fel (prin supraalimentare) se luptă cu stresul cauzat de lipsa somnului.

5. Mișcă-te

Cunoști oameni care nu pot sta nemișcați? În metrou, merg de-a lungul scării rulante, merg pe stradă și în timp ce vorbesc la telefon gesticulează activ. De obicei, astfel de oameni nu au probleme cu supraponderabilitatea și totul pentru că, cu ajutorul unor astfel de mișcări aparent mici, dar constante, ei cheltuiesc o cantitate imensă de calorii.

Deci, ia exemplu de la astfel de oameni și mișcă-te cât mai des, iar rezultatele nu vor ezita să apară.

6. Dacă îți dorești un rezultat rapid, atunci apelează la diete rapide

În timp ce nutriționiștii și antrenorii ne spun că trebuie să slăbim treptat, experiența multor oameni care au slăbit cu succes demonstrează că este foarte posibil să slăbim rapid. Avantajul dietei rapide este că oferă o motivație sporită – când vezi rezultate imediat, ai energia de a continua. Desigur, după ce vei slăbi în scurt timp, va trebui să depui eforturi mari pentru a nu adăuga înapoi kilogramele pierdute, aici deja tu alegi.

7. Mai întâi slăbește, apoi include sportul în programul tău zilnic

Principala greșeală a multor oameni este că atunci când încep să aibă un regim alimentar special pentru a slăbi, merg în același timp și la sală. Dar atunci când faci exerciții fizice, pofta de mâncare nu face decât să crească mai mult, din cauza efortului depus.

Mai întâi de toate, începe să te alimentezi corect și să te plimbi câte puțin, iar după ce vei începe să pierzi din greutate cu ajutorul regimului alimentar, atunci poți deja să mergi și la sală. Vei fi familiarizat deja cu noua ta dietă și îți va fi mai ușor să o ții.

8. Mănâncă ciocolată neagră

Dacă până acum iubeai ciocolata cu lapte, atunci află că trebuie să renunți la ea și să o înlocuiești cu ciocolata neagră. Alege o ciocolată cu cel puțin 77% cacao, deoarece activează metabolismul și încetinește procesul de îmbătrânire.

Încearcă să aplici aceste 8 trucuri de viață în procesul de pierdere în greutate și vei vedea că totul funcționează cu adevărat.