5 metode Sigure si Ieftine pentru ca să scapi de mucegai

Expunerea la mucegai poate fi foarte dăunătoare pentru întreaga familie, dar în special pentru copii. Acesta poate să afecteze creierul, sistemul nervos, articulațiile și, de asemenea, să slăbească sistemul imunitar. În unele cazuri, aceasta conduce, de asemenea, la dezvoltarea cancerului în organism.

Iată câteva metode ecologice și eficiente pe care le puteți utiliza pentru a îndepărta mucegaiul.

Peroxidul de hidrogen

Un răspuns direct și rezonabil la întrebarea cum să scapi de mucegai este utilizarea peroxidului de hidrogen de 3%. Se amestecă o lingură de peroxid de hidrogen cu bicarbonat de sodiu și oțet. Se toarnă amestecul în pulverizator și se stropește suprafața afectată, după aceasta ștergeți cu o cârpă umedă.

Oțetul

Datorită acrimii sale, oțetul omoară 99% dintre bacteriile existente și 82% din mucegaiul existent. În plus acesta curăță 80% dintre virușii care sunt în jurul mucegaiului.

Puneți într-un pulverizator o jumătate de cană de oțet, nu îl diluați. Stropiți pe suprafața mucegaiului și lăsați-l să-și facă efectul timp de o oră. Ștergeți zona cu apă și lăsați să se usuce. Pentru a elimina mirosul de oțet din zona, puteți pur și simplu presăra sare de lămâie pe suprafața umedă.

Uleiul din arbore de ceai

Uleiul din arbore de ceai este destul de scump, dar soluția este foarte eficientă pentru îndepărtarea mucegaiului.

Luați o cană cu apă și adăugați 2 lingurițe de ulei din arbore de ceai. Se toarnă soluția într-o sticlă cu pulverizator și se stropește cu această soluție pe sporii mucegaiului. Lăsați suprafața să se usuce și apoi îndepărtați mucegaiul cu o cârpă curată.

Extractul din semințe de citrice

Și citricele sunt o modalitate de îndepărtare a mucegaiului. Mai mult ca atât, acestea oferă un miros plăcut în jurul zonei afectate și elimină instantaneu mucegaiul.

Luați 2 pahare cu apă și adăugați 20 de picături de extract din semințe de citrice. Se amestecă bine și se pulverizează folosind o sticlă specială. Lăsați să se usuce și apoi ștergeți cu o cârpă curată.

Bicarbonatul de sodiu

Puteți utiliza o combinație din bicarbonat de sodiu cu apă sau bicarbonat de sodiu cu apă și oțet – este un remediu foarte eficient pentru mucegai. Pur și simplu pulverizați soluția pe mucegai, apoi ștergeți cu o cârpă umedă.