Cum să nu cheltuiești un bănuț și să arăți la 60 de ani de 40: Sfaturi și recomandări utile!

Indiferent de vârstă, femeia trebuie să arate îngrijită și frumoasă. Chiar dacă a trecut de 50 de ani și are deja trei nepoți, aspectul și grija față de sine nu ar trebui să treacă pe planul doi. Deși, industria cosmetologiei moderne și a frumuseții oferă multe soluții în direcția întineririi, o poți face să fără „pastile magice” scumpe.

Pentru a arăta bine, este important să îți monitorizezi starea de sănătate și starea în care se află corpul tău!

Curățarea pielii

Folosirea exfolianților de casă ajută la reînnoirea epidermei, întinerește pielea și îi conferă strălucire sănătoasă. În plus, ingredientele pentru prepararea unui scrub de casă pot fi găsite în fiecare dulap de bucătărie și trusa cu medicamente.

Băile de soare

Bronzatul este dăunător pentru sănătatea pielii, așa că ar trebui să porți o pălărie cu marginea largă și să îți protejezi pielea de razele solare. Folosește o cremă cu SPF în fiecare zi, chiar dacă poate părea că soarele nu este chiar atât de puternic.

Cosmetica

Se recomandă să renunți la utilizarea pudrei. Aceasta înfundă porii, usucă și face pielea mai grea, evidențiind ridurile și imperfecțiunile legate de vârstă.

Antioxidanții

Pentru ca pielea să își păstreze aspectul tânăr, ar trebui să mănânci alimente care conțin antioxidanți naturali – spanac, struguri, prune, stafide, fasole, nuci.

Hidratarea pielii

Nu este necesar să cumperi creme scumpe și produse costisitoare din farmacii. Pentru a hidrata pielea, poți utiliza un hidratant natural – ulei de măsline sau de floarea soarelui, Apropo, aceste uleiuri îndepărtează perfect machiajul, fiind nu mai puțin eficiente decât demachiantul.

Masajul

Îmbunătățirea circulației sângelui, relaxarea și scăparea de oboseală – o altă cheie a întineririi este masajul.

Atât cel facial cât și masajul întregului corp te poate scăpa de stres, îți aduce starea de bine, dar în același timp are scopul să te calmeze și să te scape de unele probleme de sănătate.

Coafura

Lungimea și culoarea părului selectate corespunzător te vor ajuta să arăți cu 10 sau chiar 15 ani mai tânără. Nu e neapărat să porți o tunsoare scurtă, însă aceasta este mult mai ușor de aranjat și îți permite îngrijirea părului, care are de suferit odată cu vârsta. Optează pentru culori calde și naturale sau dacă ai curajul, renunță la vopsea și acceptă părul gri, mai ales că acesta este la modă.

Modul activ de viață

Sportul, exercițiile fizice efectuate în fiecare dimineață vor oferi organismului încărcătura necesară, astfel încât acesta să continue să producă hormoni, unul dintre care fiind endorfina. După cum știi, acesta este responsabil pentru sentimentul de fericire. Iar dacă o femeie se simte fericită, ea zâmbește și se bucură de viață! O astfel de femeie cu greu poate fi numită bătrână, pentru că strălucește din interior.