Cum să înțelegi exact că o persoană îți aduce emoții negative și că este mai bine să nu comunici cu ea

Există semne care ne ajută să stabilim rapid și exact că într-o relație o persoană ne aduce emoții negative și este mai bine să încetăm să mai comunicăm cu ea.

Iată care sunt semnele ce arată că o persoană îți aduce emoții negative

1. Mereu caută ceartă, critică și se râde în mod constant de tot ceea ce are valoare pentru tine. De multe ori în comunicare și relații, ia poziția că doar punctul său de vedere este corect și toate celelalte sunt greșite.

2. Persoana încearcă în mod constant să instaleze anxietatea în tine. Expune tot ceea ce se întâmplă într-o latură negativă, în toate modurile posibile. Cu fiecare ocazie, ea prezintă ceea ce se întâmplă în cea mai dramatică poziție.

3. Persoana te face constant să te îndoiești de alegerile, deciziile, gândurile și concluziile tale și nu face asta pentru a găsi o opțiune mai bună sau o soluție nouă. Scopul său este să te facă nehotărât și, în general, să rămâi fără opțiuni.

4. Persoana își permite să rostească în adresa ta cuvinte și expresii puternice. Să te rănească cu un cuvânt grosolan este normal pentru ea. Nu se sfiește să-și exprime emoțional gândurile folosind cuvinte urâte.

5. Persoana trezește în mod intenționat și constant anumite sentimente negative în tine: furie, ură, agresivitate, resentimente, etc. După o conversație cu o astfel de persoană, devii plin de emoții negative.

6. Omul ajunge constant la una dintre extreme, în viața sa fie totul este foarte rău, fie invers, totul este foarte bine. Dacă totul este rău în viața sa, atunci încearcă să te tragă și pe tine în “mlaștina” sa, iar dacă totul este bine, te împinge la invidie sau la un sentiment de inferioritate pe fundalul succeselor sale.