Cum să înțelegi ce vrei de la viață: 3 sfaturi oferite de un om înțelept

Oamenii au o singură problemă globală – mulți nu știu ce vor de la viață. Cu părere de rău, unii chiar stau cu acest sentiment până la o vârstă înaintată: fie își schimbă meseria, fie schimbă tipurile de activitate și nicidecum nu se pot regăsi.

Nu este atât de ușor să te regăsești pe tine. Pentru unii oameni, acest lucru se întâmplă mai aproape de pensionare. Știi de ce acest lucru se întâmplă atât de târziu pentru unii? Pentru că, adesea, toți depindem de părerea altcuiva.

Puțini oameni reușesc să fie indiferenți la ceea ce spun alții, în special dacă vorbele vin din partea rudelor, familiei, prietenilor. Paulo Coelho, a fost trimis de trei ori la un spital de psihiatrie de către părinți doar pentru că a insistat foarte mult asupra dorinței sale de a deveni scriitor.

Cum totuși să înțelegi ce vrei de la viață? Iată 3 sfaturi oferite de către un om înțelept.

1. Schimbarea circumstanțelor

Astăzi lumea este într-o mare tulburare din cauza pandemiei. Cu siguranță știi tot ce s-a întâmplat și cum trăiesc oamenii acum. Stăm acasă, purtăm măști, mulți oameni au avut de suferit și am pierdut multe persoane dragi. Dar în aceste circumstanțe, un număr mare de oameni au experimentat o reevaluare a valorilor.

Unii au rămas fără muncă și în cele din urmă și-au dat seama că acel job nu era cel mai iubit și potrivit pentru ei. Alții au stat acasă și au început să caute noi activități. Dacă nu s-ar fi întâmplat o tragedie atât de groaznică, mulți oameni ar fi mers la acel job neiubit din nou și din nou, până la pensie.

În această perioadă grea, unii oameni au avut șansa de a-și schimba viața. Există chiar un proverb:

„Nu ar exista fericire acum, dacă nenorocirea nu s-ar fi întâmplat.”

Prin urmare, această șansă de a-ți „schimba viața” care a apărut trebuie folosită. Înțelege ce vrei cu adevărat să faci și cum îți vezi viitorul.

Există o opțiune atunci când o persoană plănuiește ceva serios pentru suflet și, în același timp, face altceva pentru a-și asigura un venit minim – această aliniere poate fi, de asemenea, bună.

De asemenea, poți folosi acest timp de izolare pentru a te pregăti, de exemplu, pentru deschiderea propriei afaceri sau pentru ceva ce dorești să faci. Tratează această perioadă de timp ca pe o perioadă de pregătire.

2. A duce la bun sfârșit lucrurile

Unii oameni se grăbesc să se caute pe ei înșiși, încep să se apuce de o grămadă de lucruri în același timp, apoi le lasă și încep alt lucru.

Oamenii au o diferență de mentalitate. Americanii își schimbă locul de muncă și reședința la fiecare 5 ani, în timp ce japonezii pot lucra cu ușurință la același loc de muncă toată viața. Prin urmare, nu este nimic de care să-ți faci griji dacă dorești doar să schimbi tipul de activitate.

Dar acest lucru nu trebuie făcut prea des și haotic. Pentru a înțelege ce îți place cu adevărat, trebuie să petreci mai mult timp la un anumit job.

3. Exerciții pentru determinarea dorințelor

Pentru oamenii care se îndoiesc și care nu pot înțelege ce vor de la viață, un om înțelept recomandă efectuarea următorului exercițiu.

Oamenii fac automat multe lucruri. Trebuie să încetezi să faci totul în mod automat și să te întrebi în mod constant – ce îmi doresc cu adevărat? Acest exercițiu ar trebui să înceapă cu cele mai simple articole de uz casnic: alimente, îmbrăcăminte. Trebuie să te întrebi constant: vreau fulgi de ovăz sau ouă la micul dejun? Sau poate un avocado?

Ce vreau să port: șosete roșii sau verzi? Trebuie să-ți înțelegi dorințele tale și să le recunoști pe fiecare din ele.

Află pentru tine care sunt lucrurile de bază de zi cu zi: la ce oră vreau să mă culc, ce film să privesc, ce să citesc, ce vreau să mănânc, cu ce vreau să mă îmbrac, unde să merg, etc.

Nu trebuie să faci nimic automat, ci să te întrebi în mod constant – ce vreau cu adevărat?

Odată ce ai o bază, va fi mai ușor să-ți dai seama ce vrei să faci în viață.

Dar nu trebuie doar să visezi la dorințele de bază, ci și să le îndeplinești – pentru a obține ceea ce îți dorești. Oamenii care știu totul despre ei înșiși, vor decide rapid ce vor să facă în viață.