Cum să înțelegi că ești folosit în scopuri personale? Ia aminte de aceste cuvinte înțelepte ale lui Jacque Fresco

Dacă oamenii tot cred că sunt liberi, atunci se înșeală profund. Cineva are controlul asupra noastră de mult timp, doar că unii nu-l observă sau pur și simplu nu se gândesc la astfel de lucruri.

Dacă vorbim despre familie, atunci, deși ai propria părere, în cea mai mare parte oricum te consulți cu soțul/soția, părinții, copiii pentru a afla părerea lor.

Dacă vorbim de muncă, atunci aproape toată lumea nu are dreptul să facă ceva așa cum își dorește, așa că fiecare își ascultă în liniște angajatorul pentru a nu rămâne fără locul de muncă.

Dacă vorbim de țară, atunci stăm cu toții sub același steag, ceea ce înseamnă că constituția a fost creată pentru noi toți și suntem obligați să o respectăm.

Suntem folosiți de toți cei din jurul nostru, dar nu observăm asta. Cum putem înțelege că cineva încearcă să profite de noi?

Puțini oameni sunt pregătiți să lase totul baltă și să-și schimbe locul de reședință, chiar și să plece în altă țară dacă nu le place de propria patrie. Cel mai probabil, acest pas decid să îl facă cei care nu se consideră patrioți și, de asemenea, au înțeles că bunăstarea personală este mult mai importantă pentru ei decât pământul care i-a „născut și hrănit”.

În schimb, mulți oameni devin una când vine vorba de patria lor, de parcă se trezește ceva în ei, toți devin imediat patrioți activi, nepregătiți să schimbe nimic. Anume patriotismul este cel mai convenabil pentru orice guvern, deoarece oamenii pot fi uniți.

Oamenii vor crede că statul are grijă de ei, dar, crede-mă, va bate din palme, că oamenii nu înțeleg și nu își dau seama de nimic. Iar sub pretextul patriotismului, cu toții ne aflăm sub controlul total al propriului nostru stat, care știe absolut totul pentru toată lumea. Sună înfricoșător, nu?

Cum să nu gândim unilateral? Este important să înțelegem lucrurile pe care ei încearcă în mod activ să ni le ascundă. De exemplu, nu toate știrile politice ajung în țara ta, așa că nu crede că ești foarte informat citind știri într-un browser binecunoscut.

Acesta este doar 1% din ceea ce se întâmplă în țara ta, precum și ceea ce intenționează statul să facă cu oamenii.

Și cel mai important – vorbește cu oamenii de lângă tine, pentru că dacă veți fi uniți prin același scop, atunci va fi mult mai greu pentru cineva de sus să vă controleze.

Jacque Fresco are o frază excelentă pe acest subiect, care merită recitită de mai multe ori și ținută minte:

“Vă fac identici pentru ca să vă poată controla. Când începe războiul, vă transformă pe toți în patrioți.

De îndată ce oamenii vor înțelege că valorile și opiniile unei persoane sunt formate de majoritatea, va deveni mult mai dificil să fie manipulați.”

Este important să îți păstrezi mereu calmul și să nu cedezi panicii. De asemenea, ascultă părerile oamenilor și spune-le pe ale tale.