Cum să descoperi sursa iubirii și să găsești armonia interioară?: 12 pași pentru descoperirea sursei interioare a iubirii

„Cei care au găsit sursa iubirii în ei înșiși nu mai au nevoie să fie iubiți – și în ciuda acestui fapt vor fi iubiți” – Osho

Cum să descoperi sursa iubirii și să găsești armonia? Iată 12 pași pentru descoperirea sursei interioare a iubirii.

Pasul 1: Preia controlul asupra vieții tale
Acesta este primul lucru care este necesar de făcut.

Cu toții suntem dependenți de lumea exterioară. Astăzi suntem copleșiți de iubire și atenție, iar mâine putem fi trădați.

Când ne asumăm responsabilitatea pentru viața noastră, înțelegem că nu trebuie să așteptăm iubire de la nimeni, dar nici nu are rost, deoarece totul depinde de noi. Noi înșine suntem capabili să ne acordăm grija și dragostea necesare, chiar și non-stop.

Pasul 2: Recunoaște valoarea existenței tale pe Pământ
Cei care caută dragoste în lumea exterioară nu se iubesc pe ei înșiși și nu se apreciază.

Dar trebuie să recunoști că ești valoros pentru Univers. Cu toții suntem diferiți, dar cu toții suntem importanți.

Gândește-te de ce natura ar crea oameni identici. Nu există o floare identică ca alta, niciun fir de iarbă sau fulg de nea identic, dar ce să mai spunem de oameni. Fiecare dintre noi are calități și talente complet unice, de unde și apare iubirea de sine.

Pasul 3. Iartă și acceptă-te pe tine, pe părinții și partenerii tăi
Trebuie să lucrezi asupra ta, chiar dacă este dificil, dar merită să începi, fără aceasta este imposibil să mergi mai departe. Cei mai importanți oameni pentru un nou-născut sunt părinții. În primii ani de viață, ei sunt lumea întreagă pentru el. Dar nu întotdeauna lucrurile merg bine, deoarece de multe ori în copilărie, copiilor le sunt impuse diverse reguli, care la vârsta adultă devin traume ale subestimării.

În calitate de copii, avem nevoie de iubirea părintească, iar ca adulți, încercăm să îndeplinim această nevoie în detrimentul partenerilor și, uneori, în detrimentul altora. Părinții și partenerii sunt profesorii noștri spirituali. Ei ne arată slăbiciunile noastre, dar ei joacă doar roluri în spatele cărora se ascund suflete iubitoare.

Iartă-i și acceptă-i și, cel mai important, iartă-te și acceptă-te pe tine însuți.

Pasul 4. Deschide sursa iubirii din tine
Dragostea umană, relațiile umane sunt temporare, dar iubirea cu care venim aici este eternă. Ea este mereu acolo. Aceasta este dragostea adevărată pe care nu este nevoie să o cauți și să o meriti. Descoperind-o vei găsi armonie, pace și fericire. Permite-ți să descoperi această sursă.

Simte diferența dintre iubirea umană temporară și cea care se află în interior, în inimă. Pe ea nu o poți pierde, este mereu cu tine. Tu ești creatorul realității tale și depinde de tine să simți această iubire în inima ta în fiecare minut sau să blochezi accesul la această sursă. Treptat, un nucleu va fi construit în interiorul tău – baza iubirii tale pentru tine însuți.

Pasul 5: Ai grijă de corpul tău
Când vasul tău de iubire este gol, cel mai sigur mod de a-l umple este să ai grijă de forma ta fizică. Este important să faci asta în mod conștient, înțelegând că având grijă de tine, arăți dragoste pentru tine. Trupul este sediul sufletului. Având grijă de el, înveți să-l respecți, să-i asculți nevoile. Chiar și un simplu automasaj al picioarelor, făcut cu dragoste, te poate readuce la o stare de relaxare.

Pasul 6: Fii recunoscător pentru corpul tău
Învață să fii recunoscător pentru corpul tău, chiar dacă crezi că este imperfect. Încearcă să te îmbrățișezi înainte de a merge la culcare, de parcă ai îmbrățișa o persoană dragă pe care nu ai mai văzut-o de mult timp. După un timp, atitudinea ta față de corp și față de tine însuți în ansamblu se va schimba.

Pasul 7: Renunță la emoțiile negative
Pe drumul spre a-ți descoperi sursa iubirii, va trebui să eliberezi emoții. Cu cât sunt mai multe răni, cu atât mai multe emoții ascunde subconștientul tău. Cu siguranță știi despre pericolele emoțiilor blocate. Eliberează-te de ele. Iată câteva modalități de a face acest lucru:

1. Practici de respirație

2. Activitate fizică

3. Tehnica de eliberare emoțională

4. Scrierea pe o foaie a tot ceea ce te deranjează

5. Metoda Sedona

Ia aminte că emoțiile suprimate mai devreme sau mai târziu se vor face simțite. Nu le ascunde de tine, nu te certa pentru că le experimentezi.

Orice emoție are dreptul să existe. Dar doar tu alegi pe care le experimentezi.

Pasul 8: Oferă altora ceea ce ai chiar tu nevoie
Cauți iubire, confirmând lipsa ei în viața ta. Universul nu are de ales decât să confirme acest lucru creând un deficit și mai mare de iubire în viața ta. Dacă ai nevoie de dragoste, ofer-o cuiva. Dacă acest lucru este dificil, atunci acordă o părticică din atenția și căldura ta. Cel mai important, fă-o cu sinceritate, fără să te aștepți la nimic în schimb.

Începe cu puțin, hrănește o pisică sau cumpără o floare în ghiveci și ai grijă de ea. Nu aștepta dragoste în schimb, oferă dragoste cât poți de mult cu intenție pură și în curând vei simți că ești cu adevărat copleșit de iubire.

Pasul 9: Fii recunoscător ție
Dacă încă îți este greu să-ți mărturisești dragostea, începe cu recunoștință. Trebuie să fi fost momente în viața ta când erai mândru de tine, când cineva era mândru de tine și ai fost admirat. Amintește-ți aceste momente și fii recunoscător ție. Fă din aceasta o practică zilnică după trezire și înainte de culcare.

Pasul 10: Descoperă-ți talentele unice
Toți oamenii sunt speciali. Cu cât înveți mai mult să te accepți, cu atât te vei cunoaște mai bine. Învață să apreciezi calitățile pe care ți le-a dat natura. Adesea ne gândim că nu este nimic special la o anumită calitate a noastră, dar de fapt, tocmai aceasta este unică. Ceea ce facem cel mai bine este ceea ce ne face speciali. Fii atent la asta.

Pasul 11: Concentrează-te pe beneficii
Continuă să înveți să acorzi atenție calităților tale pozitive. Notează-ți cele mai bune calități pe o foaie de hârtie, amintește-ți situațiile în care aceste calități te-au ajutat. Amintește-ți ce emoții ai trăit în același timp, iar în momentele de neîncredere în tine, umple-ți sufletul de această stare.

Pasul 12: Bucură-te de tot ce este frumos
Ascultă muzică frumoasă, citește poezii, admiră florile, etc. Lasă celulele corpului să absoarbă toată frumusețea acestei lumi. În timp, vei arăta mai tânăr, vei avea parte de emoții pozitive, iar tu însuți vei fi plin de armonie și iubire.

Și ia aminte că nu venim aici pe Pământ de dragul suferinței. Sensul de a fi aici este să te regăsești și să te bucuri de fiecare zi pe care o trăiești. Efectele secundare ale descoperirii sursei tale de iubire vor fi schimbări pozitive în viață, o îmbunătățire a aspectului, întinerire, un remediu pentru boli cronice, o transformare completă din interior și obținerea fericirii personale.

Vei putea să te ierți și să te iubești și vei simți că vasul tău de iubire este plin și gata să se reverse. Dragostea ta va fi suficientă pentru tine, pentru cei dragi și pentru toți cei din jurul tău.