“Cum să deosebești o persoană înțeleaptă de una lipsită de inteligență”: 3 proverbe evreiești care te ajută să înțelegi cu cine nu ar mai trebui să comunici

Pe parcursul vieții noastre, comunicăm constant cu oamenii. Cineva rămâne în viața noastră mult timp, iar cineva pleacă imediat după ce obține beneficii din comunicare. Într-un fel sau altul, trebuie să poți determina imediat o persoană inteligentă de una lipsită de inteligență.

3 proverbe evreiești care te ajută să înțelegi cu cine nu ar mai trebui să comunici

1. O persoană înțeleaptă vorbește doar despre lucruri importante

“Să vorbești mult la fel este o prostie. Cel înțelept, vorbește puțin.”

Cu siguranță ai întâlnit bârfitori în viața ta. Acestora le place să vorbească non-stop despre tot ce este în lume: despre ce au mâncat la prânz; despre cum au făcut față provocărilor, etc. Dar cel mai mult, le place să discute despre alții.

O persoană înțeleaptă înțelege rapid cu cine are de-a face. O persoană înțeleaptă nu este interesată să asculte bârfele și secretele altora.

Majoritatea oamenilor au adesea o idee falsă despre oamenii inteligenți. Mulți cred că cea mai sociabilă persoană din companie este înțeleaptă, dar adesea, acest lucru nu este adevărat.

Oamenii înțelepți își deschid urechile, nu gura! De regulă, în fiecare companie există o persoană liniștită. Când toată lumea se distrează, vorbește, râde și se relaxează, ea stă undeva în colțul camerei și urmărește cu atenție situația.

De obicei, astfel de oameni nu sunt observați, dar ei se dovedesc a fi cei mai interesanți și deștepți!

2. O persoană înțeleaptă încearcă să evite problemele dacă este posibil

“Nu este înțelept cel care știe să deosebească binele de rău, ci cel care știe să aleagă cel mai mic rău dintre cele două rele. De unde prostul nu poate ieși – cel înțelept nu va intra acolo.”

Desigur, problemele fac o persoană mai puternică și mai experimentată. Dar de ce să-ți creezi artificial probleme care pot fi evitate. De exemplu, de ce să răspunzi la grosolănie cu grosolănie – să-ți irosești energia și puterea pentru a împinge o persoană în propria greșeală?

Poți doar să treci pe lângă. Crede-mă, ego-ul tău nu va suferi. Lasă „rivalul” să creadă că are dreptate. Lasă-l să fie sigur că nu ai avut argumente. Tu doar știi că i-ai putea arunca toate cuvintele în vânt. Nu este suficient acest lucru?

3. O persoană înțeleaptă are propria demnitate

“Cel care are propria demnitate este mai puțin probabil să caute greșeli la alții.”

Nimeni dintre noi nu este perfect. Cineva gătește prost, cineva are probleme cu kilogramele în plus, cineva nu știe cum să economisească bani. Într-un fel sau altul, nu merită să-ți concentrezi atenția asupra neajunsurilor și problemelor altor oameni.

Oamenii înțelepți nu se amestecă în viața altcuiva – au propria lor viață, care este mult mai interesantă și mai importantă. Ei fie acceptă o persoană cu toate neajunsurile sale, fie caută o altă persoană cu gânduri asemănătoare.