Cum să deosebești mierea naturală de cea care conține aditivi artificiali: 9 Modalități simple!

În acest articol nu vom intra în detalii și nu vom enumera toate diferențele dintre mierea bună și cea rea, ci pur și simplu îți vom sugera câteva metode simple și eficiente pentru a determina nivelul de calitate al produsului de miere, atât înainte cât și după cumpărare.

Sub miere bună se subînțelege un produs natural, „fabricat” de albine pe bază de polen, și nu zahăr. Iar sub mierea rea – toate celelalte produse (conțin multă apă, se utilizează îndulcitori artificiali și zahăr).

Deci, cum putem recunoaște mierea bună în varietatea de produse moderne? 

1.Citește compoziția

Este primul pas, care te va ajuta să afli despre prezența sau absența aditivilor suplimentari în miere și, prin urmare, vei putea alege un produs de calitate mai bună. Producătorul este obligat să indice toate ingredientele în procentajul care se găsește în produs.

2.Mierea naturală nu este lipicioasă

Ia puțină miere și încearc-o cu degetele. Mierea naturală de calitate se întinde ușor și este absorbită de piele, iar dacă rămâne un timp îndelungat lipicioasă și nu se absoarbe deloc, atunci probabilitatea este mare că în acest produs sunt prezenți zahărul și îndulcitorii artificiali.

3.Caramelizare

Pune într-un bol câteva lingurițe de miere și încălzește-o la temepratură înaltă în cuptorul cu microunde. Mierea de calitate se caramelizează, iar cea proastă face spumă și multe bule de aer.

4.Verificarea pe hârtie

Picură câteva picături de miere pe hârtie. Dacă mierea nu a făcut nicio găurică și nu a subțiat foaia de hârtie, atunci este un produs natural de calitate care nu conține apă. Respectiv, mierea care subțiază și găurește hârtia cu ușurință nu este de calitate.

5.Testul cu furnici

Furnicile nu iubesc mierea naturală de albine. Dacă ai la îndemână câteva furnicuțe, atunci pune-le într-un loc unde le poți observa reacția și adaugă o picătură de miere. Dacă furnicile vor ocoli mierea, atunci ea este naturală!

6.Mierea și apa

Cea mai simplă și eficientă metodă de a verifica calitatea mierii este să îi vezi reacția cu apa. Adaugă într-un pahar cu apă o lingură de miere. Dacă aceasta este naturală ea se va desface în bucăți mai mici și se va lăsa la fund, în timp ce mierea de calitate proastă cu aditivi artificiali va începe să se dizolve.

7.Gustul

Mierea naturală și curată provoacă furnicături și înțepături ușoare pe limbă. Mierea proastă nu are un asemenea efect.

8.Miere pe pâine

Pune puțină miere pe o felie de pâine. Dacă pâinea va deveni mai dură, atunci mierea este naturală. Dacă mierea va înmuia suprafața pâinii, atunci este un produs de calitate proastă, care conține multă apă.

9.Cristalizare

Mierea naturală se cristalizează cu timpul, în timp ce mierea cu aditivi artificiali își păstrează forma lichidă de sirop un timp foarte îndelungat.

Nu uita să salvezi și să împărtășești și altora aceste sfaturi utile și valoroase!