În sfârșit am castraveți în grădină: 5 metode incredibile prin care am scăpat de dăunători

Castravetele este o cultură cu cerințe mari în ceea ce privește temperatura și calitatea solului, mai mult, ea este sensibilă și la dăunători. Pentru castraveți se potrivesc solurile ușoare și nisipoase. Semănatul sau plantatul trebuie efectuat la începutul lunii mai și dacă dorești să ai o roadă bogată, trebuie să-i uzi constant și să-i protejezi de boli. Vezi mai jos 5 metode de combatere a dăunătorilor.

1.După apariția primelor frunzulițe, castraveții trebuie prelucrați cu următoarea compoziție: Se adaugă 30 de picături de iod într-o găleată cu apă, 20 grame de săpun de rufe și 1 litru de lapte. Îi puteți stropi cu această soluție o dată la 10 zile.

2.Seara, înmuiați o bucată de pâine într-o găleată cu apă, lăsați peste noapte, apoi adăugați un flacon mic de iod: diluați 1 litru din acest lichid într-o găleată de apă și stropiți castraveții. Lichidul rămas poate fi depozitat într-un loc răcoros. Cu această soluție, puteți uda castraveții la fiecare 2 săptămâni, iar aceștia vă vor bucura cu roadă până toamna târziu.

3.Se diluează 2 litri de zer și 150 g de zahăr într-o găleată de apă. Cu acest amestec udați frunzele castraveților. După acest „tratament”, veți avea o roadă bogată.

4.Luați aproximativ 600 -700 de grame de frunză de ceapă uscată și înmuiați-o într-o găleată cu 10 litri de apă, apoi fierbeți amestecul, puneți un capac și lăsați la infuzat timp de 12-24 de ore. Scoateți coaja și diluați infuzia: pentru 1 litru de amestec aveți nevoie de 4 l de apă. Stropiți plantele și solul în care cresc acestea.

5.Stropiți plantele cu o soluție făcută dintr-un 1 litru de zer și 5 litri de apă.

6.Castraveții au nevoie în permanență de apă, fiți atenți că aceștia să fie udați suficient, iar apa să nu fie prea rece.